Vol vertrouwen naar een wetenschappelijk verantwoord en duurzaam binnenklimaat

Klimaatmetingen in een museum © Bart Ankersmit

Bewaakt u al geruime tijd het klimaat voor het behoud van het erfgoed in uw organisatie? Hebt u vragen over hoe u het klimaat kunt meten en interpreteren en hoe u kunt streven naar een geschikte temperatuur en relatieve vochtigheid? Dan is deze vorming van 8 maart beslist iets voor u.

In deze vorming maakt u kennis met de nieuwe, versoepelde klimaatrichtlijnen voor het behoud van roerend cultureel erfgoed. Waar komen ze vandaan en hoe kunt u ze in uw eigen dagelijkse praktijk toepassen? U leert hoe u een meetstrategie bepaalt om het klimaat in uw organisatie te meten en te interpreteren, en gaat vervolgens zelf aan de slag op basis van bestaande klimaatmetingen.

In een volgende stap leert u de klimaatgegevens te interpreteren en een strategie te bepalen om het klimaat indien nodig te verbeteren. Tot slot krijgt u nog ruim de tijd om van gedachten te wisselen over de toepassing van de nieuwe klimaatrichtlijnen in uw eigen organisatie. 

Deze vorming wordt gegeven door Geert Bauwens, ingenieur bouwfysica aan de KU Leuven, en door Tine Hermans en Anne-Cathérine Olbrechts, beiden adviseur behoud en beheer bij FARO. 

Meer details over het programma vindt u, samen met het inschrijfformulier, hier terug.

Foto: Klimaatmetingen in een museum © Bart Ankersmit

Anne-Cathérine Olbrechts