Brandposter voor gebouwen van de eredienst: schrijf u in voor het webinar

Kerk van Westkapelle, drie dagen na de brand van 26 maart 2013. Laaglander via Wikimedia Commons, CC BY-SA 3.0

De brand in de Notre-Dame kathedraal in Parijs in 2019 was voor de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed Nederland de directe aanleiding voor de ontwikkeling van een 'brandposter'. Die poster, Brandveiligheid in gebouwen van de eredienst. Bewust worden-zijn-doen in 5 stappen, is bedoeld voor eigenaars en beheerders van gebouwen van de eredienst, om het gebouw brandveiliger te maken. Brand is immers een reëel risico met grote financiële en emotionele gevolgen. In vijf stappen kunt u dat risico aanzienlijk verkleinen: voorkomen is altijd beter dan genezen.

Samen met Monumentenwacht Vlaanderen en PARCUM nam FARO het initiatief om deze poster te hertalen naar de context in Vlaanderen

Lancering brandposter

Naar aanleiding van de lancering van deze poster, organiseren FARO, PARCUM en Monumentenwacht Vlaanderen op 26 februari om 14.00 uur een webinar.

  • Tijdens dit webinar stellen Renate Van Leijen (Dienst Veilig Erfgoed bij de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed Nederland), Hilde Wouters (adviseur interieur Monumentenwacht Vlaanderen) en Judith Delbaere (PARCUM) de brandposter aan u voor.
  • Daarna laten we twee experten aan het woord. Luc Morrens, voormalig majoor en directeur risicobeheersing, vertelt vanuit zijn jarenlange ervaring bij de brandweer over efficiënte brandpreventie. Vervolgens geeft Guy Slagmulder, CEO Alertis, uitleg over alle technische mogelijkheden.
  • Als afsluiter trekken we ruim tijd uit voor vragen en antwoorden aan de sprekers. 

Deze sessie is gratis en vindt online plaats via Microsoft Teams. Inschrijven is noodzakelijk en kan via de website van PARCUM. Na inschrijving ontvangt u een e-mail met de deelnamelink.

Foto: Kerk van Westkapelle, drie dagen na de brand van 26 maart 2013. Laaglander via Wikimedia Commons, CC BY-SA 3.0

Anne-Cathérine Olbrechts