De selectie bestaat uit een cv-screening, verkennend gesprek, assessment en interview met case en vindt plaats op tussen 7 en 28 juni 2022. Lees er alles over in de uitgebreide informatiebrochure. Hoe solliciteren? Solliciteren doe je online en is mogelijk tot en met 3 juni 2022. Je voegt een cv toe...
Marian Duff, directeur OSCAM (Open Space Contemporary Art Museum) over het bouwen van een museum in een veranderd kunstenlandschap.
Ook in de cultuursector heeft de Brexit zijn sporen nagelaten. Tijdens een online infosessie verneemt u alles over de mogelijkheden om BAR-financiering aan te vragen voor uw culturele projecten.
Eind maart organiseerde MuseumNext 'The Green Museums Summit'. Heeft u dit digitale symposium gemist? We vatten enkele interessante presentaties voor u samen. Vandaag: het Guggenheim Museum Bilbao.
Solliciteren met cv en motivatiebrief tot en met maandag 30 mei te richten aan Laura Geudens, laura.geudens@phoebusfoundation.org
Via 'Ce que collectionner veut dire' organiseert de Wittockiana studiedagen rond de thema's verzamelen en collectioneren. Deze dagen staan open voor iedereen: verzamelaars natuurlijk, maar ook wetenschappers, leden van verschillende instituties, kunstenaars, studenten en andere nieuwsgierigen.
Zijn we voorbereid op een overstromingsramp, gelijkaardig aan de regenbom van juli 2021 die voornamelijk Wallonië hard heeft getroffen? Dat was het centrale thema op de Unesco-trefdag van 3 mei. Een verslag.
Hoe solliciteren? Stuur voor 6 juni 2022 jouw cv met een motivatiebrief van maximum 1 pagina per mail naar info@vai.be ter attentie van Kaat Verdickt. Voor verdere inlichtingen kan je ons contacteren op 03 202 04 83 of via mail (info@vai.be). Het Vlaams Architectuurinstituut staat open voor het...
Tijdens dit tweede DOE-LAB gaan we in kleine groep aan de slag rond de toekomst van het 'open museum'.
Schrijft u een collectieplan en kunt u wat hulp gebruiken? Ondersteunt uw erfgoedcel lokale erfgoedorganisaties met een collectie? FARO biedt u verschillende mogelijkheden om uw kennis over collectiebeleid bij te spijkeren.