Markeer uw kalender, want het is weer tijd voor het Histories Festival!
Deze studienamiddag brengt drie onderzoekers samen die inzoomen op verscheidene topics binnen de kunst- en erfgoedcriminaliteit.

De Turkse migratie naar Gent is ondertussen bijna 60 jaar oud. Bijna een tiende van de Gentenaren heeft Turkse roots. Maar waar is het erfgoed?

Wat moeten we bewaren voor de volgende generaties Gentenaren? Wie beter om dat te bepalen dan de volgende generatie zelf. In dit traject gaan jongeren uit diverse Turkse organisaties op zoek naar voorwerpen, maar ook naar verhalen, betekenissen en plaatsen die belangrijk zijn. Dit doen ze samen met de oudere generaties in hun familie, maar ook met buren, kennissen, musea en archieven.

Tijdens het webinar komen een aantal inspirerende praktijkvoorbeelden aan bod en krijgt u praktische tips om een breder publiek te bereiken voor uw kapel of Lourdesgrot.
Werkt u voor een culturele organisatie en bent u geïnteresseerd in het opzetten van een innovatief project met een partner buiten de culturele sector? Dan biedt de subsidiestroom voor innovatieve partnerprojecten wellicht een kans voor u.
Dit lerend netwerk staat open voor erfgoedwerkers die een collectie cultuur van het dagelijks leven beheren. U kunt de nodige ervaringen of vragen inbrengen omtrent ‘participatief verzamelen’.
De opleidingen Geschiedenis van de UGent en UAntwerpen bundelen vanaf volgend academiejaar de stagekrachten met de educatieve masteropleiding Geschiedenis en met de nieuw postgraduaatopleiding Erfgoed en Samenleving van de UGent.
Tijdens deze vorming reiken we u aanknopingspunten en een structuur aan voor het schrijven van uw eigen collectieplan.
Hoe erfgoedobjecten binnen uw organisatie verplaatsen? Na afloop van deze workshop kunt u zelf aan de slag.
Met zorg schoonmaken en onderhouden wordt nog vaak over het hoofd gezien. Een onderhoudsplan is deel van de oplossing, maar hoe pakt u dat nu precies aan?