In deze training worden de beschikbare rechtenverklaringen beschreven die cultureel-erfgoedorganisaties kunnen ondersteunen bij het communiceren van hergebruiksvoorwaarden.
Deze cursus helpt u de basisbeginselen van auteursrecht te begrijpen en deze concepten toe te passen om te bepalen of en welk auteursrecht bestaat in cultureel-erfgoedcollecties.
Deze training biedt een diepgaand overzicht van de Europeana API's, de verschillen tussen de verschillende API's, hun functies en hoe u ze kunt gebruiken.
Na de twee cursusdagen begrijpt u de belangrijkste basisbegrippen uit de wereld der catalografie, bent u voorbereid om in een bibliotheek van start te gaan met titelbeschrijvingen en hebt u een leidraad om documenten op een uniforme wijze te ontsluiten.
Wil u bijdragen aan het vormgeven van de toekomst van cultureel erfgoed? Neem dan deel aan dit webinar over de transformatieve Cultureel Erfgoed Cloud!
Hebt u voorwerpen in de collectie waarvan u vermoedt of weet dat ze onder de term gevaarlijk erfgoed vallen? Dan is deze vormingreeks iets voor u.
Elke aanvraag wordt met de grootst mogelijke discretie behandeld. U richt uw kandidatuur (motivatiebrief en beknopt CV) voor 13/10/2024 aan mevrouw Inge Vervotte, voorzitter van het Vlaams Architectuurinstituut. Bijkomende inlichtingen en het indienen van uw kandidatuur richten aan candice.brouhon...
De collegagroep digitale collectieregistratie brengt erfgoedwerkers samen die ondersteuning krijgen via de projectsubsidielijn ‘Inhaalbeweging digitale collectieregistratie’, een initiatief van het Departement Cultuur, Jeugd en Media.
Waar staan we vandaag met herkomstonderzoek over cultuurgoederen uit koloniale context? Dat was de vraag die op 27 mei voorlag tijdens de studiedag van het MAS en FARO in Antwerpen. Aanleiding voor de bijeenkomst was het tweejarige herkomstonderzoeksproject over de Congolese collectie van het MAS