De gebruikersgroep staat open voor professionele erfgoedwerkers van Vlaamse of federale cultureel-erfgoedorganisaties die kennis en ervaring rond auteursrecht (en aanverwante thema’s zoals privacy) willen uitwisselen.
Bent u gebeten door cultuureducatie? Bent u een onderwijsprofessional (in spe) en wil u dit (nog meer) toepassen in uw lessen? Werkt u (binnenkort) in de cultuursector en wil u bijkomende competenties verwerven? Of bent u gewoon een creatieve geest die kunstdisciplines en mensen dichter bij elkaar...
Meer informatie over de functie kan je vinden op www.tienen.be/vacatures. Specifieke vragen kan je stellen via aanwervingen@tienen.be. Alle informatie over de functie, het profiel en het aanbod vind je in de vacature. Nog een duwtje nodig? Lees het interview met Eve, depotverantwoordelijke van de...
Op 16 december lanceren KVAN en NDE het kennisproduct 'AI en erfgoed'. Dit product biedt geen kant-en-klare antwoorden, maar wel de handvatten en structuur om het denken over AI binnen de erfgoedsector te structureren.
Iets voor jou? Bezorg dan ten laatste op 30 september jouw motivatie en CV aan robby.timmermans@smak.be
Wil u de erfgoedcollecties van uw organisatie zo open en (her)bruikbaar mogelijk online ontsluiten, maar vindt u de weg niet op het vlak van auteursrechten? Op 10 december organiseert meemoo een rechtenworkshop.
In deze training worden de beschikbare rechtenverklaringen beschreven die cultureel-erfgoedorganisaties kunnen ondersteunen bij het communiceren van hergebruiksvoorwaarden.
Deze cursus helpt u de basisbeginselen van auteursrecht te begrijpen en deze concepten toe te passen om te bepalen of en welk auteursrecht bestaat in cultureel-erfgoedcollecties.
Deze training biedt een diepgaand overzicht van de Europeana API's, de verschillen tussen de verschillende API's, hun functies en hoe u ze kunt gebruiken.