Op 12 september 2024 organiseert Scivil opnieuw een Inspiratie- en Netwerkdag Burgerwetenschap, dit keer bij Lamot in Mechelen.
Tijdens deze cursus gaat u in twee workshops aan de slag met oral history.
Hoe doen we als archieven en erfgoedorganisaties recht aan een veranderende samenleving? Hoe weerspiegelen de collecties die we verwerven, verzamelen en de manieren waarop we ze verwerken een maatschappij in evolutie?
In samenwerking met het Departement Cultuur, Jeugd en Media en Kunstenpunt organiseert FARO in 2023 en 2024 vier masterclasses over de omgang met erfgoed van kunstenaars en kunstenorganisaties.
OP/TIL nodigt u uit om uit uw bubbel te breken, de blik te openen en mee ophef te veroorzaken tijdens OP/HEF, hét event voor cultuurmakers met lef.
MAPS, de onderzoeksgroep periodieke studies van de UGent, organiseert een seminarie van een halve dag over digitalisering en digitaal onderzoek.
Webinar over begroten volgens strategische en operationele doelstellingen.
In 2017 schrijft de provincie Oost-Vlaanderen twee prijzen voor historisch onderzoek uit. Zowel in de categorie geschiedenis als in de categorie heemkunde ligt 5.000 euro klaar voor een wetenschappelijk verantwoorde studie. Wie kan deelnemen? Personen die in Oost-Vlaanderen geboren zijn of er al 5...
FARO-directeur Marc Jacobs presenteert in Tokyo op 18 februari 2017 een keynotespeech met de titel Glocal Perspectives on Safeguarding. CGIs, ICH, Ethics and Cultural Brokerage . Dit past in een presymposium met de titel Glocal Perspectives on Intangible Cultural Heritage. Local Communities...
Hij is vandaag een van de meest invloedrijke auteurs in verband met kritische erfgoedstudies en -praktijk. Hij geeft op 13 februari 2017 een lezing in Bozar, waar hij vervolgens in debat gaat met filosofe Isabelle Stengers en de bezieler van Rotor, Lionel Devlieger. U hebt het al geraden: prof...