Jongeren en Zuiddag: FARO doet mee!

Zuiddag bij FARO

Op donderdag 18 oktober was het Zuiddag. Vier jongeren uit het vijfde middelbaar kropen voor één dag in de huid van een FARO-medewerker en 'worked for change'. In ruil voor een loon, gaven ze het beste van zichzelf. De opbrengst van Zuiddag 2012 gaat naar een jongerenproject rond kwaliteitsonderwijs in de sloppenwijken van Caracas (Venezuela).

Tijdens de goedgevulde werkdag dachten de jongeren na over de rol en uitvoering van De Priem, thuisbasis van FARO, als promotioneel centrum. Hun helpende handen werden zeer geapprecieerd bij de voorbereidingen voor Het Groot Onderhoud. Daarnaast lieten ze hun creativiteit de vrije loop bij de invulling van de pagina van Erfgoeddag 2013 in het krantje van de Gezinsbond. En na een frisse wandeling in hartje Brussel brainstormden ze over een intergenerationele activiteit voor jong en oud.  

De jongeren beleefden alvast een boeiende (Zuid)dag, zijn een werkervaring rijker en ... wie weet hebben ze wel de erfgoedsmaak te pakken? Doorheen de dag hielden ze een dagboek bij. Hun blik op deze Zuiddag vindt u hier: Zuiddag bij FARO en Een dagje bij FARO.

zuiddag
Zuiddag