Stavaza pilootproject CollectiveAccess & cloud hosting

Eind 2008 kondigden we het Pilootproject CollectiveAccess & cloud hosting aan. We kregen toen heel wat respons van organisaties die interesse hebben in deelname aan het project. Daarom werd het pilootproject ingeschreven in het actieplan 2009 van FARO en werd het aantal partners dat kan deelnemen uitgebreid. Fase 1 is al vergevorderd, tijd voor een stand van zaken:

De eerste bèta van CollectiveAccess op een cloud hosting is klaar. Een meer technische uitleg kan u lezen in een ander blogbericht. Deze zomer komt er een nieuwe versie uit van CollectiveAccess versie 0.6/1. Deze versie zal de eerste echte release zijn van CollectiveAccess. Voor de tweede fase van het pilootproject, waarbij we CollectiveAccess willen opzetten in samenwerking met enkele erfgoedorganisaties, wachten we op deze nieuwe versie. De versie heeft heel wat nieuwigheden, waaronder een vernieuwde layout en meertaligheid voor zowel de interface als de collectiedata.

Van zodra we de nieuwe versie kunnen gebruiken, zullen we alle geïnteresseerde organisaties uitnodigen op een startworkshop. We willen de organisaties die deelnemen aan het pilootproject van A tot Z begeleiden bij het opzetten van CollectiveAccess. Verschillende experten zullen dit proces mee begeleiden. Buiten workshops en hands-on trainingen zullen we voor dit project ook werken met een gesloten online community (groep). Met deze community willen we het uitwisselen van kennis en ervaringen tussen de deelnemers bevorderen. Tot slot willen we de opgebouwde expertise van dit project bundelen in een dossier op FAROnet.

Hebt u vragen, opmerkingen, suggesties of wil u deelnemen of op de hoogte blijven: bram.wiercx@faronet.be of +32 (0)2 213 10 67.

Bram Wiercx
OpenCollection
cloud hosting
CollectiveAccess
cloud computing