DICE op het Overlegplatform voor erfgoedbibliotheken

Schimmel op boekbanden

FARO lanceert dit jaar de Databank Incidenten Cultureel Erfgoed als instrument voor collectiebeherende organisaties in Vlaanderen. Deze databank is ontwikkeld door de Nederlandse Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed, binnen het kader van Veilig Erfgoed. Meer informatie vindt u hier terug.

DICE is een doeltreffend en eenvoudig middel om door het consistent bijhouden van gevaarlijke situaties, incidenten en noodsituaties op maat van de eigen organisatie daadwerkelijk risico's te reduceren. Door de alerteringsfunctie kunnen organisaties bovendien onder elkaar afwijkende situaties signaleren. Zo helpen we elkaar bij bedreigingen en noodsituaties.

De musea van de provincie Antwerpen (in transitie naar de Museumstichting) en de stedelijke musea Brugge stappen alvast mee in het gebruik van de databank.

Hebt u vragen over DICE en/of wilt u deelnemen aan de testfase die in het najaar zal plaatsvinden, mail dan naar Anne-Catherine.

Overlegplatform voor erfgoedbibliotheken

Op het Overlegplatform voor erfgoedbibliotheken in Vlaanderen kondigen we onze plannen voor de eerste keer aan. Reeds 62 deelnemers uit diverse erfgoedbibliotheken en -organisaties schreven zich in. Wilt u er ook bij zijn? Schrijf u dan voor 1 mei in via het online inschrijvingsformulier. De sessie over DICE is voorzien voor het plenaire voormiddaggedeelte, in AMUZ. In de namiddag verhuizen we naar Museum Plantin-Moretus, waar u kan kiezen uit drie verschillende sessies rond publiekswerking. Meer informatie over het overlegplatform vindt u op de website van de Vlaamse Erfgoedbibliotheek.

Anne-Cathérine Olbrechts
collectierisicomanagement
preventieve conservering
risicobeheersing
Studiedag