Op 9 december ondertekenden de Leuvense cultureel-erfgoedspelers een intentieverklaring. Ze beloven elkaar bij te staan bij noodgevallen en delen hiervoor expertise en middelen vanuit het Leuvense calamiteitennetwerk.
Hoe beleefde stadsarchivaris Chris Vandewalle uit Diksmuide de overstromingen in de Westhoek, een goed jaar geleden? In deze blog deelt hij zijn ervaringen: "We waren totaal onvoorbereid".
Hoe vermijden we dat veranderingen zoals de klimaatcrisis of digitale transformatie zorgen voor scheuren in de samenleving? Dankzij erfgoed, zo blijkt uit een onderzoeksrapport van de Alliance for Research on Cultural Heritage in Europe.
Op 1 juni 2023 schoot het beleidsvoorbereidend onderzoek voor het uitwerken van een rampenstrategie voor erfgoed in Vlaanderen en Brussel uit de startblokken. In deze blog praten we u bij over de resultaten tot hiertoe.
Ontdek hoe samenwerking en embodied learning uw organisatie kan inspireren.
Op het Groot Onderhoud dagen we u − zoals u van ons gewend bent − graag uit. In de sessie 'Artificiële intelligentie en cultureel-erfgoedorganisaties: wat brengt de toekomst?' vragen we ons af wie bepaalt wat AI weet.
Met 'De toekomst van het verleden' schreef Thijs Weststeijn een actuele wake-upcall: het wassende water zet ook voor het erfgoed heel wat op het spel. Tijd voor een interview en een debat.
Op vraag van het Nationaal Crisiscentrum onderzoekt het KIK de economische verliezen in de erfgoedsector n.a.v. rampen. Deze bevraging maakt deel uit van het Sendai Framework for Disaster Risk Reduction 2015-2030.
Benieuwd wat het project ‘Beleidsvoorbereidend onderzoek met het oog op het uitwerken van een rampenstrategie voor erfgoed in Vlaanderen en het tweetalig gebied Brussel-hoofdstad’ inhoudt? Schrijf u dan in voor een van twee infosessies.