Markeer uw kalender, want het is weer tijd voor het Histories Festival!
Deze contactdag is er voor alle medewerkers die zijn verbonden aan een landelijke dienstverlenende rol of aan een erfgoedcel (een bovenlokale dienstverlenende rol).
Deze studienamiddag brengt drie onderzoekers samen die inzoomen op verscheidene topics binnen de kunst- en erfgoedcriminaliteit.
Voor volgende selectietechnieken moet je slagen: voorselectie (vanaf 20 kandidaten) Wanneer het aantal inschrijvingen meer dan 20 bedraagt, zal er een voorselectie georganiseerd worden. De voor de voorselectie behaalde punten worden niet meegenomen voor het eindresultaat. schriftelijk gedeelte en/of...
Tijdens het webinar komen een aantal inspirerende praktijkvoorbeelden aan bod en krijgt u praktische tips om een breder publiek te bereiken voor uw kapel of Lourdesgrot.
Al jaren kunnen studenten geschiedenis van de UGent en de UAntwerpen ervaring opdoen in het werkveld. Tijdens de mentorendag op 16 mei gaan lesgevers en mentoren in gesprek over mogelijke stages en gepaste begeleiding.
Hoe ervaarde u Erfgoeddag als organisator? Of misschien bezocht u een activiteit, bent u leerkracht of trok u naar scholen als Erfgoedklasbak? Ook dan kunt u uw bevindingen delen: neem voor 12 mei deel aan de bevraging.
Werkt u voor een culturele organisatie en bent u geïnteresseerd in het opzetten van een innovatief project met een partner buiten de culturele sector? Dan biedt de subsidiestroom voor innovatieve partnerprojecten wellicht een kans voor u.
Dit lerend netwerk staat open voor erfgoedwerkers die een collectie cultuur van het dagelijks leven beheren. U kunt de nodige ervaringen of vragen inbrengen omtrent ‘participatief verzamelen’.
De opleidingen Geschiedenis van de UGent en UAntwerpen bundelen vanaf volgend academiejaar de stagekrachten met de educatieve masteropleiding Geschiedenis en met de nieuw postgraduaatopleiding Erfgoed en Samenleving van de UGent.