Beheert u een digitale collectie, maar kunt u wel wat tips gebruiken om uw werking te ondersteunen? Op 18 oktober 2022 doet meemoo opnieuw nuttige tools uit de doeken die u hierbij kunnen helpen.
Op 24 november 2022 organiseert de Stichting Academisch Erfgoed haar jaarlijkse Dijksterhuislezing, dit keer in samenwerking met het Allard Pierson. Het thema van de middag is 'kennisproductie in koloniale context'.
Hoe toont u IIIF-beelden en -manifesten in een enkele viewer interface? Op deze IIIF-Friday komt u er meer over te weten.
Op vrijdag 18 november 2022 vindt het Taal-en-Tongval-colloquium plaats. Het thema is ‘Micro- en macrovariatie: Verschillende visies in onderzoek naar taalvariatie en taalverandering’. Het colloquium verwelkomt Adrian Leemann (University of Bern) en Yosiane White (University College Utrecht) als...
Naamkundigen in Nederland en Vlaanderen worden uitgenodigd om elkaar te ontmoeten en lezingen bij te wonen die de veelzijdigheid van het vakgebied weerspiegelen. Wees van harte welkom op het Meertens Instituut in Amsterdam.
Op zaterdag 22 oktober vindt het jaarlijkse congres van Kempens Geheugen (Centrum voor de Studie van Land en Volk van de Kempen) plaats.
Bent u actief bezig met Limburgs erfgoed, binnen uw job of als vrijwilliger? Dan is de ontmoetingsdag Limburgs Erfgoed u op het lijf geschreven.
Interesse? Bezorg ten laatste op 14 oktober 2022 jouw beknopte motivatiebrief en curriculum vitae via e-mail aan Marthe Vereertbrugghen, m.vereertbrugghen@dekathedraal.be
Bent u vertrouwd met middeleeuwse manuscripten en wilt u zich verdiepen in een of meerdere specifieke disciplines? Dan is deze online lessenreeks beslist iets voor u.
Stevige fundamenten voor hedendaags en toekomstig erfgoedbeheer en -beleid. Een gedurfde en ambitieuze reeks van micro-credentials in dit domein.