Interesse? Jouw sollicitatiebrief en cv waarin je duidelijk je troeven voor deze functie aangeeft, kan je sturen via e-mail naar onthaalcoordinator@ascento.be . Voor meer informatie over de functie kan je terecht bij de zakelijk leider van EAP, tel. 016 27 26 80, katrien.vanuytsel@leuven.be . We...
In deze cursus museologie staan we stil bij de betekenis en het belang van de ‘museologie’ of ‘museum studies’ als vakgebied. De nadruk ligt op de vraag welke rol musea in de samenleving kunnen hebben.
Een boeiende spreker trakteert u op een inspirerende lezing over kunst. Mooier kan een zondag niet starten.
Interesse? De uitgebreide functiebeschrijving en de selectieprocedure vind je in de brochure op de website https://job.mleuven.be/ Solliciteren kan je via een link op https://job.mleuven.be/ uiterlijk op dinsdag 24 september 2019. Op basis van een CV screening word je uitgenodigd voor een gesprek...
Dit najaar kunt u naar maar liefst achttien inspiratiesessies, verspreid over het hele land. Deze informele momenten vertellen u alles over het thema 'De Nacht' en zetten u op het juiste spoor bij het bedenken van uw Erfgoeddagactiviteiten.
Sinds april loopt in Red Star Line Museum de expo Rootszoekers. Die presenteert het verhaal van mensen die op zoek gingen naar hun eigen – voordien ongekende – geschiedenis.
Zaterdag 7 september 2019 is een hoogdag voor de internationale museumgemeenschap in Kyoto. Dan wordt het voorstel voor een nieuwe ICOM-museumdefinitie gestemd. En hoewel velen de ‘geest’ van het voorstel steunen, is er ook veel kritiek.
Wilt u aan de slag met waarderen? Dan biedt deze basiscursus u de ideale start. In drie sessies leren we u de kneepjes van het vak. De cursus start in oktober en reikt u tal van praktische methodieken aan.
Het Joods Museum van België wil zo getrouw mogelijk een weerspiegeling geven van de samenleving waarmee het zich verbindt. De kandidaat/-ate wordt geselecteerd naargelang van zijn/haar capaciteit en bekwaamheid zonder onderscheid van geslacht, afkomst of handicap. Voltijds – GECO-voorwaarden...
In 2019 is het 450 jaar geleden dat Pieter Bruegel de Oude overleed. Via een inspirerend parcours en een interactieve game zet het Openluchtmuseum Bokrijk deze bekende schilder in de kijker.