FAKE? in Het Goudblommeke in Papier te Brussel

Bert Schreurs en vrienden voor het café Het Goublommeke in Papier (c) Kurt DeruyterIn het kader van het Brussels kunstenfeest BRXLBRAVO én als voorproefje van de Erfgoeddag 2010 (Thema: FAKE?) organiseren FARO, de erfgoedcel Brussel en vzw Geert van Bruaene een project rond authenticiteit, vervalsingen en constructies. ‘FAKE?’ neemt u mee in de surrealistische wereld van Geert van Bruaene, stichter van het café Het Goudblommeke in Papier.

Aan de hand van zestien stellingen krijgt u een inkijk in de fantastische wereld van deze kunsthandelaar en het café waar de boegbeelden van het Brusselse surrealisme elkaar troffen: René Magritte, Louis Scutenaire, Marcel Mariën...

Van de zestien stelllingen is er welgeteld eentje correct. Aan u om er die ene uit te halen en eeuwige roem te verwerven. De winnaar van de wedstrijd krijgt een fotosessie in een surrealistische jaren ’50 stijl en een plek in het café temidden van de andere grootheden als Hergé, Magritte, Guido Gezelle, Simon Vinkenoog etc.
Kinderen zijn ook welkom en kunnen op speelse wijze de verschillen zoeken die in de decoratie van het interieur zijn aangebracht.

Waar?
Het Goudblommeke in Papier, Cellebroersstraat 55, 1000 Brussel

Wanneer?
Vrijdag 2 oktober, zaterdag 3 oktober (doorlopend van 11.00 uur ‘s morgens tot middernacht)
Zondag 4 oktober 2009 van 11.00 tot 19.00 uur.
Op vrijdag 2 oktober om 12.00 uur geeft fotograaf Kurt Deruyter meer uitleg over ‘authenticiteit’ en over het project.

Meer informatie: websites Het Goudblommeke in Papier en BRXLBRAVO

(c) Foto: Kurt Deruyter

Leen Breyne
Brussel
Erfgoeddag 2010
FAKE?
BRXLBRAVO
Goudblommeke in Papier
Evenement