Lancering SPECTRUM-N

FARO, Vlaams steunpunt voor cultureel erfgoed vzw, heeft het genoegen u uit te nodigen op de feestelijke introductie van SPECTRUM-N, de standaard voor collectiemanagement in musea, op donderdag 13 maart 2008.

Een jaar geleden ondertekenden Culturele Biografie Vlaanderen vzw en de Stichting Landelijk Contact Museumconsulenten Nederland de licentie voor het Nederlandse taalgebied voor de vertaling van SPECTRUM. Dit kwaliteitsinstrument, tot stand gebracht door de MDA (voorheen Museum Documentation Association), met de medewerking van meer dan honderd museumprofessionals, is hét Britse handboek voor museale bedrijfsvoering. Dankzij de intensieve Vlaams-Nederlandse samenwerking onder leiding van de redactieraad, en ondersteund door het Ministerie van de Vlaamse Gemeenschap en de Erfgoedinspectie Nederland, is de eerste versie van SPECTRUM-N klaar voor gebruik. Daarmee zijn Vlaanderen en Nederland bovendien de eersten om een vertaalde versie van SPECTRUM op het Europese vasteland te introduceren. SPECTRUM is geschikt voor zowel grote als kleine musea omdat het zowel breed of juist beperkt kan worden toegepast, naargelang de omvang van het museum. Het is een instrument op maat voor het toetsen en optimaliseren van de bedrijfsvoering.

FARO nodigt u graag uit op dit historisch mo(nu)ment in de museumgeschiedenis voor Vlaanderen. De presentatie vindt plaats in het auditorium van FARO, Priemstraat 51 te Brussel, vanaf 16.30 uur. Het aantal plaatsen is beperkt. Elke deelnemer krijgt een USB-stick aangeboden met de integrale tekst van het Nederlandstalige document SPECTRUM-N.

Ter info: op 14 maart volgt de officiële presentatie van SPECTRUM-N aan de Nederlandse museumgemeenschap. Deze lancering zal plaatsvinden in Rotterdam

spectrum
spectrum
Opening / lancering