Ondersteuningsvormen op maat voor museumobjecten – FARO praktisch

De cursisten in actie tijdens de workshop mountmaking

Van 3 tot en met 7 mei 2010 werd een van de vergaderzalen van FARO in het kader van de workshop 'Mountmaking for museumobjects' omgetoverd tot een studio die volledig voorzien was van de nodige machinerie, werktafels en materialen. Deze workshop werd georganiseerd door FARO in samenwerking met International Academic Projects.

Roy Madeville (UK) die deze workshop letterlijk en figuurlijk vorm gaf, heeft een lange ervaring met het maken van ondersteuningsvormen voor museumobjecten. Hij heeft reeds verschillende fantastische projecten gedaan voor gerenommeerde musea e.a., zowel in het Verenigd Koninkrijk als ver daarbuiten.

Een internationaal gezelschap van twaalf mensen had het geluk om aan deze workshop deel te nemen. Ervaringen en kennis werden gul gedeeld, zowel praktisch als theoretisch, en de deelnemers werden meteen aangespoord om zelf de nieuw verworven kennis om te zetten in de praktijk. Enkele voorbeelden van hun indrukwekkende creaties zijn onderaan dit bericht in beeld gebracht.

We hopen in ieder geval deze schitterende workshop in het volgende jaar opnieuw op onze kalender te kunnen plaatsen. Via de kalenderrubriek en de FARO Nieuwsbrief houden we u op de hoogte.

Griet Kockelkoren
conservatie
passieve en actieve conservatie
preventieve conservatie
ondersteuningsvormen museumobjecten