Processievrijwilligers en -comités ontmoeten elkaar in Brugge op 12 oktober 2019 voor de studie- en contactdag 'Op handen gedragen'. U leert er hoe anderen het aanpakken en krijgt praktische tips om met uw eigen traditie aan de slag te gaan.
Tijdens deze twee dagen durende vorming gaat Julie Rodeyns van Matchbox vzw dieper in op een waaier aan technieken waarmee gidsen, leerkrachten en andere groepsbegeleiders kunstwerken kunnen gebruiken om een gesprek te starten en te begeleiden.
Tijdens deze teaseravond over Visual Thinking Strategies volgen de deelnemers een rondleiding met Julie Rodeyns van Matchbox vzw.
Archiefbank Vlaanderen en het Rijksarchief nodigen u uit op de studienamiddag 'Waarderen van ministeriële kabinetsarchieven' die plaatsvindt op woensdag 25 september 2019 in het Algemeen Rijksarchief.
Met het jaarlijks campagneweekend Dag van de Trage Weg zetten duizenden wandelaars, fietsers en ruiters in heel Vlaanderen trage wegen in de kijker. Op 19 en 20 oktober zijn er activiteiten van de kust tot de Kempen.
Inspirerende infosessie Erasmus+ voor de volwasseneneducatie + optioneel: toolbox-exploratie
Cultuurloket en het Departement Cultuur, Jeugd en Media organiseren op 13 september een dag rond Brexit. Het doemscenario van een Brexit zonder deal komt steeds dichterbij.
20 in 20, dat moet gevierd worden! En daarom mag het in het weekend van 25 en 26 april 2020 nét een tikkeltje meer zijn. Klaar voor een boeiend weekend?
Het is een begrip in de sector: de 'Europa Nostra Awards' of 'European Union Prize for Cultural Heritage'. In 2020 zullen weer tot dertig erfgoedrealisaties beloond en bekroond worden in diverse categorieën. Stel u kandidaat voor 1 oktober 2019.
Solliciteren kan tot en met zondag 15 september 2019 via deze link . Na selectie vanuit motivatiebrief en CV weerhouden wij maximum 10 kandidaten. De geselecteerde kandidaten ontvangen een uitnodiging voor een presentatie opdracht, voor te bereiden ter plaatse vóór het interview, en  het...