Deze studie- en ontmoetingsdag is een dag voor iedereen die geïnteresseerd is in de geschiedenis en het erfgoed van protestants-evangelische geloofsgemeenschappen in Vlaanderen en België.
Als archiefmedewerker moet u ervoor zorgen dat het archief van uw bestuur in een goede, geordende en toegankelijke staat is. Maar hoe organiseert u dat informatiebeheer op een efficiënte manier? U krijgt het antwoord tijdens deze basisopleiding.
Wil je werken in een enthousiast team en voor dynamische, duurzame en vernieuwende besturen met respect voor de work-life balans? Ben je gepassioneerd door archieven? Wil je graag een archiefbeleid uitwerken op maat van lokale besturen? Schrijf je online in uiterlijk op 22 september 2019. Enkel...
De kandidaturen (motivatiebrief en cv) moeten ten laatste op 20/09/2019 via e-mail worden verstuurd naar het adres: hr@kbr.be met vermelding van de referte (KBR-2019-13). Indien we meer dan 6 kandidaturen ontvangen die voldoen aan de deelnemingsvoorwaarden, dan wordt een eerste selectie van de cv’s...
Interesse? Stuur je CV en motivatiebrief met vermelding 'Medewerker archief en documentatie' voor 22 september 2019 t.a.v. mevr. Odile Remy naar vacatures@kazernedossin.eu . Voor meer uitleg over de functie kan u terecht bij Dorien Styven, Archivaris. Selectieprocedure Op basis van de motivatiebrief...
Archiefbank Vlaanderen en het Rijksarchief nodigen u uit op de studienamiddag 'Waarderen van ministeriële kabinetsarchieven' die plaatsvindt op woensdag 25 september 2019 in het Algemeen Rijksarchief.
De nieuwe AVA_Net kennisbank is live. U vindt er kennisbronnen over alle aspecten van audiovisuele archivering. De Kennisbank biedt documentatie uit allerhande bronnen, uit zowel het Nederlandse audiovisueel-erfgoeddomein, als internationaal.
Op 19 en 20 september 2019 organiseert de VVBAD de zestiende editie van haar tweejaarlijks congres Informatie aan Zee. Twee dagen lang is het Kursaal van Oostende het mekka voor alle informatieprofessionals.
Tijdens de Grote Oorlog werden de strijd en het leven in oorlogstijd uitvoerig beschreven in de vele landelijke, regionale en lokale kranten van die tijd. Een nieuwe website brengt u nu naar 380.000 gedigitaliseerde krantenpagina’s uit 1914-1918.
Net zoals een aantal andere steden en gemeenten fleurde ook Turnhout enkele saaie elektriciteitskasten op met historische foto's. Bijzonder interessant aan dit voorbeeld is dat de keuze van de foto’s het resultaat is van participatieve trajecten met enkele buurten.