De verkiezingskoorts stijgt. Met het oog op de verkiezingen in juni zijn al verschillende memoranda en inspiratieteksten gepubliceerd. We zetten opnieuw de oogst van de voorbije weken voor u op een rijtje.
Hoe brengt u archiefmateriaal tot leven voor jongeren die opgroeien in een sterke beeldcultuur? Stadsarchief Mechelen deed ervaring op en ontvangt tijdens Erfgoedweken een reeks schoolklassen met eigen documentaires.
Hoe kunnen erfgoedwerkers bijdragen aan een LGBTI-positief klimaat in scholen? Amsab-ISG onderzoekt het tijdens de Erfgoedweken.
Heel wat erfgoedmaterie raakt aan relevante maar ook gevoelige maatschappelijke thema’s. Hoe gaan Erfgoedklasbakken van KADOC-KU Leuven hiermee aan de slag in de klas?
Het seminarie brengt bibliothecarissen, architecten en actoren uit de wereld van de architectuur en het ontwerp van bibliotheken uit heel Europa samen om kennis en ervaring uit te wisselen.
Een workshop of ander soort lespakket dat leerlingen echt aan het denken zet: welke bouwstenen zijn daar voor nodig? Ontdek het in de vorming die FARO en Thomas More op 27 februari aanbieden in FOMU Antwerpen.
Op 1 februari vindt 'Dig It Up' plaats, een inspiratiedag voor cultuurmedewerkers over digitale cultuureducatie.
Metamorfoze en het Nieuwe Instituut publiceren een Schadeatlas ontwerptekeningen. En het Vlaams Architectuurinstituut stelt op zijn Onderzoeksdag de Archiefhub voor. Lees er hier meer over!
Maakt u het jonge publiek (en de erfgoedbewakers van morgen) bewust van de rijkdom van de erfgoedsector? Vergeet dan zeker niet om uw activiteit voor de Erfgoedweken te registreren.
De Geelse Gezinsverpleging en Traditionele irrigatie in Lommel: deze twee praktijken zijn vanaf nu erkend door Unesco.