8 maart is Internationale Vrouwendag, al meer dan 100 jaar lang (ja hoor, al sinds 1911!). Ook in de erfgoedsector wordt hier uitgebreid aandacht aan besteed. Ook FARO nam deel aan enkele initiatieven. We blikken even terug.
Het Middelheimmuseum en stad Antwerpen, ZNA en Universiteit Antwerpen zoeken samen naar een verbinding tussen de sites waardoor het museum toegankelijker wordt vanuit het ziekenhuis. Inzet: kunst en landschap voor een betere gezondheid.
Hoe kunnen erfgoedwerkers bijdragen aan een LGBTI-positief klimaat in scholen? Amsab-ISG onderzoekt het tijdens de Erfgoedweken.
Dit najaar start een nieuw traject samenlezen van erfgoedverhalen. Hugo, stafmedewerker bij Erfgoedcel TERF en Sarah, leerkracht bij Ligo, getuigen over de meerwaarde ervan.
Op 15 september vond het tiende Overlegfplatform Erfgoedbibliotheken plaats in M Leuven. Het programma focuste op meerstemmig en inclusief werken met bibliothecair erfgoed. Een korte terugblik.
Hebt u een hart voor taal, verhalen en mensen? Schrijft u graag, of gaat u met plezier aan de slag met lezen? Dan hebben we iets voor u!
Waarom hebben we eigenlijk (stand)beelden nodig? Wie heeft er profijt van? En wie zijn ze tot last? Allemaal vragen die Ton Quik zich stelt in zijn nieuwe boek ‘Meer dan een beeld’.
Het nieuwe lerend netwerk geeft zuurstof en inspiratie aan zorgverleners en erfgoedwerkers om te werken rond cultureel erfgoed in de context van zorg en welzijn. Hebt u interesse om deel uit te maken van deze groep?
Voor de competitie van de Vlaamse Unesco Commissie op het Afrika Filmfestival in Leuven zijn vijf films genomineerd die Afrikaanse tradities en rituelen documenteren in een hedendaagse context en met de uitdagingen van vandaag.
Een aantal musea programmeerden in het kader van Krokuskriebels een aanbod voor álle families, dus ook voor families met kinderen met een beperking. Op 5 mei, tijdens de Terugkomdag Krokuskriebels, delen ze hun ervaringen.