Enkele weken geleden vond in het Vlaams-Nederlands huis deBuren een interessante discussieavond plaats over de canon en wat Vlaanderen hierover van Nederland kan leren. Een verslag.
Wilt u aan de slag met waarderen? Dan biedt deze basiscursus u de ideale start. In drie sessies leren we u de kneepjes van het vak. De cursus start in mei en reikt u tal van praktische methodieken aan.
Onlangs berichtte De Standaard over roofkunst in de collectie van KBR. Eind vorig jaar gaf journalist Geert Sels een lezing over het onderwerp bij FARO. Kon u er toen niet bij zijn? Dan volgt nu een herkansing.
'De verzamelaar' spreekt tot de verbeelding. Hij lijkt vaak rijk, afgesneden van de wereld, volledig gewijd aan zijn collectie. Soms wordt hij als een beetje gek beschouwd. Maar wie is hij echt?
Ontdek de toolbox die Alden Biesen samen met Europahuis Ryckevelde ontwikkelde in opdracht van het ministerie van Onderwijs en Vorming.
Ga aan de slag om een inventaris in uw kerk op te stellen!
Een religieuze erfgoedcollectie waarderen, hoe gaat dat in zijn werk? Deze vorming biedt een leidraad voor wie een waarderingstraject wil begeleiden.
Ga aan de slag om een inventaris in uw kerk op te stellen!
Met collecties en depotruimtes die goed georganiseerd zijn, kunnen musea die collecties op nieuwe en innovatieve manieren gebruiken. En dat is precies waar SHARE-ORG over wil horen!
De voorjaarsbijeenkomst van de Adlib gebruikersgroep vindt plaats op donderdag 26 maart 2020 in Van Der Valk Hotel Breukelen.