Op welke manieren kunnen we de complexe interacties tussen mensen en erfgoed en/of kunst en mensen onderling onderzoeken? Op vraag van Museum Kunst & Geschiedenis en FARO gaat Prof.dr.Hester Dibbits in gesprek over de methode emotienetwerken.
Met 'Op handen gedragen' willen PARCUM, KADOC en Histories processieorganisatoren ondersteunen bij de zorg van hun erfgoed. Tweejaarlijks organiseren ze een studie- en contactdag om kennis en ervaringen uit te wisselen.
Bent u betrokken bij een Sint-Antoniusviering? Benieuwd hoe andere Sint-Antoniusvieringen aan een toekomst voor hun viering werken? Kom dan naar de ontmoetingsdag en schrijf u in.
Op 24 september 2022 strijkt de achtste ontmoetingsdag van ETWIE neer bij Stormkop op de Droogdokkensite in Antwerpen. Zet u schrap voor een dag boordevol industrieel erfgoed, met inspirerende lezingen en heel wat maritiem-erfgoedactiviteiten, ook voor de kleinsten!
Op 30 november 2022 organiseren VLEVA, Cultuurloket, Creative Europe Desk Vlaanderen en Kunstenpunt een EU-subsidiedag voor de cultuursector in Vlaanderen.
Janien Prummel begeleidt in dit traject organisaties met gidsenwerking door hen grondig kennis te laten maken met de mogelijkheden van de instrumenten uit de toolkit en hen te leren om deze instrumenten te gebruiken binnen hun organisatie.
Kom op 6 september naar het Belgisch Stripcentrum Brussel en laat u inspireren door de eindeloze mogelijkheden van de Negende Kunst!
Hoe kunnen musea innovatiever, wendbaarder en flexibeler worden in een snel veranderende en uitdagende wereld? En hoe kan innovatie een structureel onderdeel zijn van de museumwerking? De NEMO European Museum Conference zoekt tussen 9 en 11 oktober 2022 het antwoord op deze vragen.
In september 2022 start een nieuwe leergang van het programma ‘LinC – Lage Landen’. Dit unieke Vlaams-Nederlandse programma bouwt aan een nieuwe generatie ambitieuze culturele leiders.
Tijdens dit vormingstraject van vijf interactieve workshops leert u methodieken actief toe te passen in uw erfgoedpraktijk. Aan het einde van de reeks bezit u de nodige handvatten om interventies op een kwaliteitsvolle manier te begeleiden.