Wat heeft Star Wars met Vergilius? En wat doet de Griekse filosoof Diogenes in het huidige China? Is vegetarisme antiek geïnspireerd? In vijftig bijdragen geeft de lanceerversie van Hic et Nunc vanaf vandaag een antwoord op deze en andere vragen. Het is nog maar een begin.
Dit weekend stellen heel wat erfgoedlocaties hun deuren open voor de jaarlijkse Open Monumentendag. FARO selecteerde enkele activiteiten die al een proevertje kunnen zijn voor het thema van Erfgoeddag volgend jaar: onderwijs.
Het samenwerkingsverband ‘Buurten met erfgoed’ biedt een train-de-trainer aan waarin u leert hoe u zowel lagere als secundaire scholen kunt benaderen om samen een traject te realiseren rond het erfgoed in de schoolbuurt.
Goed nieuws voor wie verantwoordelijk is voor de educatieve werking van een museum, archief, erfgoedbibliotheek of erfgoedcel, want via Erfgoedwijs.be bereikt u voortaan tienduizenden leerkrachten in Vlaanderen.
Wat is erfgoedwijsheid precies? En waarom is het zo belangrijk om dit begrip voortaan mee te nemen in de educatieve missie? U verneemt er meer over op 11 maart, tijdens de Dag van de Cultuureducatie.
FARO, Histories en Herita slaan de handen in elkaar en ontwikkelen een nieuwe deelsite over erfgoed op KlasCement.
Meer dan ooit houden musea en andere erfgoedhuizen families in het vizier wanneer ze tentoonstellingen of activiteiten programmeren. Toch is er nog veel groeicapaciteit. We spitten het onderwerp ten gronde uit tijdens een studiedag op 16 mei in het Africamuseum.
Afgelopen zondag sloot de 64e editie van Brafa de deuren. Opvallend zijn de hoge prijzen die het striperfgoed haalt. Zo werd de covertekening van Suske en Wiske-album ‘Het Spaanse Spook’ verkocht voor 450.000 euro.
Op vrijdag 9 november 2018 vindt het jaarlijkse sectormoment het Groot Onderhoud plaats in het Vlaams Parlement te Brussel. 'Participatie' is het centrale thema van de dag.
‘Pasteykens’, ‘toerten’ en ‘potagie’ zijn de blikvangers in de 17e-eeuwse keuken. Deze en andere bereidingen zijn in een hedendaagse vorm terug te vinden in de nieuwe culinaire inspiratiegids 'Barok koken met een twist'.