FARO neemt de nodige preventieve maatregelen om onze activiteiten en dienstverlening veilig te laten verlopen. Consulteer ook faro.be/corona, onze pagina met meer informatie over het COVID-19-virus.
Hoe duurzaam springt u om met het beheer van de digitale collectie van uw organisatie? Met het Scoremodel Digitale Duurzaamheid komt u er aan de hand van een uitgebreide vragenlijst achter.
Is uw organisatie aangepast aan de digitale realiteit? U kunt het ontdekken met behulp van de Zelfevaluatietool Digitale Maturiteit.
Beheert u een digitale collectie, maar kunt u wel wat tips gebruiken om uw werking te ondersteunen? Op dinsdag 19 oktober doet meemoo een reeks nuttige tools uit de doeken die u hierbij kunnen helpen. Tijdens deze vierde editie van deze coachingdag helpt het expertiseteam van meemoo u op weg met...
Benieuwd hoe u de zichtbaarheid, vindbaarheid en het hergebruik van uw publiekdomeincollecties kunt aanwakkeren? Data en reproducties van publiekdomeincollecties op Wikimedia-platformen delen kan hierbij helpen. Daarom organiseert meemoo van 6 tot 20 september een uploadworkshop. Als...
Een nieuwe, internationaal gedragen museumdefinitie is in de maak. Mét inspraak van nationale en internationale ICOM-comités. ICOM Belgium Flanders en FARO houden op 10 september een brainstormmoment.
Het onderzoek naar een breed gedragen, internationale ICOM-museumdefinitie gaat een volgende fase in. Tot 7 september heeft u de kans om input te geven op een lijst kernwoorden. Op 10 september volgt een discussiemoment. Welkom!
Met de publicatie 'Emotions and learning in museums' en een bijhorend webinar gaf NEMO recent een inkijk in het thema 'emoties in musea'. Een blik op enkele inzichten.
Het 'Project Podiumtechnisch Erfgoed' zet sinds kort resoluut de spot op ons rijk podiumtechnisch erfgoed. Een digitale studiedag op 15 juni gaf het officiële startschot.
Organiseert u voor het eerst een Erfgoeddagactiviteit? Of wisselt u graag van gedachten met mede-Erfgoeddagorganisatoren? Dan nodigen we u van harte uit op dit digitaal vragenuurtje.