Solliciteren kan tot en met zondag 7 januari 2024 via deze link . De selectieprocedure zal bestaan uit 3 delen: Schriftelijke proef op donderdag 11 januari 2024 Mondelinge proef op maandag 22 januari 2024 Psychotechnische proef op woensdag 24 januari 2024 (voor de 2 hoogst gerangschikte kandidaten)...
In 2022 lanceerde ICOM de nieuwe internationale museumdefinitie. Kunsteducatieve organisatie Bamm! miste echter nog de stem van kinderen en jongeren. En dus gingen ze zelf aan de slag, mét resultaat.
Op dinsdag 24 oktober 2023 werd de derde editie van de Erfgoed Challenge gelanceerd. Het KIK selecteerde vier Belgische erfgoedparels die dringend een betere zorg nodig hebben.
Voorjaar 2023 organiseerden RCE en FARO de netwerkbijeenkomst 'Collectieveiligheid en protestacties' in Den Haag. Dit succesvolle initiatief wordt herhaald op 22 november, in het Fotomuseum in Antwerpen.
Het Vlaamse Topstukkendecreet bestaat dit jaar twintig jaar: meteen een goede aanleiding om stil te staan bij de impact ervan op het terrein.
Op 16 november organiseren de TRACKS-partners een ontmoetingsmoment voor kunstenaars en kunstenorganisaties over archiefzorg. Schrijf u nu in.
Naar goede gewoonte brengt FARO ook dit jaar alle informatie over het voorbije Groot Onderhoud handig samen op één plek. Goed nieuws dus voor wie de editie 2023, de klimaateditie, miste of opnieuw wil beleven.
Benieuwd wat het project ‘Beleidsvoorbereidend onderzoek met het oog op het uitwerken van een rampenstrategie voor erfgoed in Vlaanderen en het tweetalig gebied Brussel-hoofdstad’ inhoudt? Schrijf u dan in voor een van twee infosessies.
Welke creatieve strategieën gebruiken musea en andere erfgoedinstellingen in de Verenigde Staten en Japan voor de preventie, de voorbereiding, de bestrijding en de onmiddellijke respons bij een ramp? Op 13 november hoort u het uit eerste hand.
Hebt u er al aan gedacht om burgerwetenschapsprojecten in te zetten in uw erfgoedorganisatie? In deze blog bieden we u alvast wat inspiratie.