Eind 2023 verscheen in de reeks ‘Cahiers Politiestudies’ het nummer 69, gewijd aan criminaliteit tegen kunst of cultureel erfgoed. Het is een thema dat wat onderbelicht is en met deze publicatie wordt dit deels rechtgezet.
Erfgoeddag, op zondag 21 april, staat dit jaar in het teken van ‘Thuis’. Maar wat maakt van jouw huis een thuis? We stuurden reporter Kamiel De Bruyne op pad met deze vraag.
Als ‘onderzoeken’ en ‘participeren’ samenkomen, spreken we over 'burgerwetenschap'. En laat dat nu net het onderwerp zijn van een netwerkdag, op 12 september 2024 in Lamot Mechelen.
23 april is het Wereldboekendag, dé dag bij uitstek om Vlaanderenleestdag te organiseren. En dat leesplezier voor iedereen is weggelegd, bewijst de verhalenbundel 'Verhalen om samen te lezen'.
Ken Veerman schreef met 'Vertellers, geen verkopers' een inspirerend boek over zelfzeker management in de cultuursector. Collega Jacqueline van Leeuwen leende het in de FARO-bibliotheek en deelt drie gouden tips die ze eruit meeneemt.
Erfgoeddag alleen voor de oudere generaties? Think again! Ook voor jongeren valt er meer te beleven dan u denkt. Veel jongerenverenigingen organiseren activiteiten die zullen verrassen. Dus waarom niet een dagje uit met vrienden?
Het erfgoedluik van de masteropleiding Archivistiek, die volgend academiejaar verdwijnt, krijgt een nieuwe adem in de master Erfgoedstudies aan de Universiteit Antwerpen.
Met 'De toekomst van het verleden' schreef Thijs Weststeijn een actuele wake-upcall: het wassende water zet ook voor het erfgoed heel wat op het spel. Tijd voor een interview en een debat.
Waterbeheer is belangrijk om overstromingen en droogte aan te pakken: risico's die ook ons erfgoed bedreigen. Graag sommen we de bestaande tools nog eens voor u op.
In mei lanceert FARO een nieuwe lijst met beschikbare stageplaatsen voor studenten. Maar hoe zorgt u voor een stagebeschrijving waarvoor studenten écht in de rij staan? Een checklist.