Erfgoeddag alleen voor de oudere generaties? Think again! Ook voor jongeren valt er meer te beleven dan u denkt. Veel jongerenverenigingen organiseren activiteiten die zullen verrassen. Dus waarom niet een dagje uit met vrienden?
Het Instituut voor Publieksgeschiedenis en de masterstudenten publieksgeschiedenis (UGent) wagen zich dit academiejaar aan de productie van een aantal historische documentaires. U kunt meehelpen en (al dan niet letterlijk) in beeld komen.
Hoe gaan kunstenaars en kunstenorganisaties om met hun archieven, collecties en praktijken? Ontdek welke Nederlandse en Vlaamse initiatieven hierop inzoomen dit najaar.
Het nieuwe lerend netwerk geeft zuurstof en inspiratie aan zorgverleners en erfgoedwerkers om te werken rond cultureel erfgoed in de context van zorg en welzijn. Hebt u interesse om deel uit te maken van deze groep?
Kent u Oehoe al? Oehoe is de nieuwe mascotte van de ErfgoedApp en werd speciaal ontwikkeld voor kinderen van 6 tot 11 jaar. De avontuurlijke uil nodigt kinderen en families uit om samen met hem op pad te gaan.
Op zoek naar inspiratie om het op Erfgoeddag of tijdens Erfgoedweek eens anders aan te pakken? Een handige toolkit zet u op weg bij het ontwikkelen van een heus Erfgoedspel.
Heeft u uw activiteit(en) voor de Erfgoedweek nog niet aangemeld? Doe het zo snel mogelijk, want leerkrachten werken momenteel volop aan hun plannen voor 2023. En die boot wil u niet missen, toch?
Erfgoed zuidwest organiseert op 24 en 25 februari in Kortrijk 'Bandwerk', een brainstormmarathon voor studenten over museale publiekswerking.
Tussen 17 en 28 april 2023 is het opnieuw Erfgoedweek: scholen kunnen dan genieten van Erfgoedklasbakken en vipactiviteiten. In deze blog delen we enkele waardevolle tips en ervaringen om uw onderwijsnetwerk te vergroten.
Knaldrang, goesting, fabeltjesfuik, egelwegel: de Nederlandse taal barst van de pareltjes. De Week van het Nederlands draait dit jaar precies rond de schoonheid in de Nederlandse taal. Organiseert u mee een activiteit?