Podcasts zijn booming business, ook in de cultureel-erfgoedsector. Zo lanceerde meemoo de vierdelige podcastreeks 'Tot in detail'. Een mooie introductie tot de digitalisering van glasplaten, kranten en topstukken, en wat artificiële intelligentie daarbij vermag.
Smeedt u plannen met leerkrachten en leerlingen voor een digitaal, Europees en erfgoedrijk project? Schrijf u dan in voor het webinar dat FARO en eTwinning organiseren op 15 mei.
De Unesco-trefdag is dé jaarlijkse ontmoetingsdag in Vlaanderen voor iedereen met interesse en inzet voor Unesco en alle Unesco-conventies, -programma's en -activiteiten.
Werkt u in de zorg/welzijn of erfgoedsector? Zoekt u handvaten om met erfgoed aan de slag te gaan? Laat u inspireren door de ervaringen van deelnemers, medewerkers en kunstenaars.
Een gloednieuw kader voor cultuur- en kunsteducatie - dat is de uitkomst van de UNESCO wereldconferentie in februari 2024. Maar wat staat er in dat kader? En wat betekent dit voor het beleid en de praktijk hier in België?
Als ‘onderzoeken’ en ‘participeren’ samenkomen, spreken we over 'burgerwetenschap'. En laat dat nu net het onderwerp zijn van een netwerkdag, op 12 september 2024 in Lamot Mechelen.
Je thuis voelen is een cruciale menselijke behoefte, verbonden met een gevoel van betekenis en identiteit. Erfgoeddag toont dat 'thuis' niet alleen een fysieke plek is, maar ook een gevoel van verbondenheid.
In deze vorming krijgt u inzicht in de dagelijkse leefwereld van mensen in armoede, verbreden hun kennis over een gedragen visie op armoede - en kansengroepen - en reflecteert u over uw eigen praktijk.
De derde editie van de Erfgoedweken is gestart. FARO wenst alle Erfgoedklasbakken en viparrangementbegeleiders veel fijne en succesvolle ervaringen toe. We nodigen u ook graag uit voor een digitale intervisie op 8 mei om samen terug te blikken.
Mondelinge geschiedenis en het geheugen. Weten we er wel genoeg over?