Op het Groot Onderhoud dagen we u − zoals u van ons gewend bent − graag uit. In de sessie 'Artificiële intelligentie en cultureel-erfgoedorganisaties: wat brengt de toekomst?' vragen we ons af wie bepaalt wat AI weet.
Podcasts zijn booming business, ook in de cultureel-erfgoedsector. Zo lanceerde meemoo de vierdelige podcastreeks 'Tot in detail'. Een mooie introductie tot de digitalisering van glasplaten, kranten en topstukken, en wat artificiële intelligentie daarbij vermag.
Hoe erfgoedobjecten binnen uw organisatie verplaatsen? Na afloop van deze workshop kunt u zelf aan de slag.
Met zorg schoonmaken en onderhouden wordt nog vaak over het hoofd gezien. Een onderhoudsplan is deel van de oplossing, maar hoe pakt u dat nu precies aan?
In deze cursus leert u hoe u een risicoanalyse uitwerkt, wat de inhoud is van een calamiteitenplan en hoe u het gebouw best beveiligt tegen brand, diefstal en andere risico’s.
Een efficiënt beheer van uw collectie staat of valt met de verantwoorde inrichting van de bewaarruimte(s). Maar wat maakt een ruimte tot een geschikt erfgoeddepot en hoe richt u ze zo praktisch en overzichtelijk mogelijk in?
Op zoek naar een goede basiskennis voor het behoud en beheer van erfgoedcollecties? Schrijf u dan in voor deze driedaagse basiscursus.
Interesse? Reageren kan tot en met 20 mei 2024 via het formulier . Vul de gevraagde gegevens in en laad je motivatiebrief en cv op. Stuur eventueel een portfolio mee met enkele projecten waaruit je ervaring blijkt. Voor meer informatie over meemoo of deze vacature kan je steeds contact opnemen met...
Interesse? Reageren kan tot en met 20 mei 2024 via het formulier . Vul de gevraagde gegevens in en laad je motivatiebrief en cv op. We zijn ook benieuwd naar enkele projecten waar je het meest trots op bent, en waarom. Voeg daarvoor een link toe naar publieke repositories op Github. Voor meer...
Het archief kan nu meer en sneller scannen. Bovendien kan het ook oudere, kwetsbare boeken digitaliseren.