Tijdens deze vorming reiken we u aanknopingspunten en een structuur aan voor het schrijven van uw eigen collectieplan.
Tijdens deze cursus leert experte Stefanie van der Zweth (PARCUM) u tal van praktische tips om in uw kerk van start gaan met het opstellen van een erfgoedinventaris.
Op vrijdag 9 juni bent u van harte welkom op de jaarlijkse ontmoetingsdag van ODIS, de grootste historische databank van Vlaanderen.
In deze workshop ontdekt u hoe u erfgoedspelen kunt maken met de ErfgoedApp. We starten met het verkennen van enkele spelmethodes. Vervolgens gaan we zelf aan de slag.
De jaarlijkse Kennisdag is een inspirerende dag voor erfgoedprofessionals om elkaar te ontmoeten en bij te praten over actuele collectie­vraagstukken.
Het is zover! De volgende Netwerkdag voor Vlaamse en Nederlandse registrars zal plaatsvinden op 9 juni in het recent heropende KMSKA in Antwerpen.
Cultuurjournalist Geert Sels deed gedurende acht jaar intensief archiefonderzoek naar naziroofkunst in België. Op 18 juni gaat hij hierover in de debat met dr. Rudi Ekkart en dr. Nils Büttner.
Een Doornroosje-scenario biedt talloze mogelijkheden, maar zeker ook uitdagingen: wat bewaren we? Wat heeft nu waarde? Daarover gaat het symposium Doornroosje: ordelijk vergeten op 9 juni in de Grote Kerk in Vlaardingen.
Geen theorie zonder praktijk. We luisteren naar uw ideeën om een of meerdere communicatieproblemen in uw organisatie beter aan te pakken.