Op 5 november is Michel Draguet, algemeen directeur van de KMSKB te gast in de Cercle Royal Gaulois Artistique & Littéraire.
Op donderdag 14 november vindt alweer de zevende Netwerkdag voor Nederlandse en Vlaamse Registrars plaats. Deze keer in Kunsthal Rotterdam.
Onderwatererfgoed is vaak onzichtbaar voor de modale burger. Net daarom zijn musea van essentieel belang. Ze halen die broodnodige kennis figuurlijk boven water. Hoe en waarom doen ze dat? Wie bereiken ze en hoe ziet men de toekomst?
In deze cursus museologie staan we stil bij de betekenis en het belang van de ‘museologie’ of ‘museum studies’ als vakgebied. De nadruk ligt op de vraag welke rol musea in de samenleving kunnen hebben.
In 2019 is het 450 jaar geleden dat Pieter Bruegel de Oude overleed. Via een inspirerend parcours en een interactieve game zet het Openluchtmuseum Bokrijk deze bekende schilder in de kijker.
De najaarsbijeenkomst van de Adlib gebruikersgroep vindt plaats op 14 november 2019 in het TextielMuseum Tilburg.
In het najaar organiseert M - Museum Leuven samen met de KU Leuven / HIVA de jaarlijkse IVLA-conferentie (International Visual Literacy Association).
FARO en het Musée des Plantes Médicinales et de la Pharmacie van de ULB laten tijdens deze studiedag enkele experts aan het woord over hoe cultureel erfgoed een asset kan zijn voor een gezonde en groene stedelijke omgeving.
Op 8 en 9 november 2019 vindt op diverse locaties in Mons / Bergen een internationaal colloquium plaats over musea en immaterieel erfgoed.