De procedure bestaat uit verschillende stappen waarbij je telkens geslaagd dient te zijn. Vooropgestelde timing: Periode voor kandidaatstelling: solliciteren kan tot 14 juli 2023. Schriftelijke procedure: je ontvangt de thuisopdracht vooraf en presenteert het resultaat op het mondeling gesprek...
Hoe kunt u erfgoedobjecten correct bewaren, verpakken en transporteren? Na afloop van deze workshop kunt u zelf aan de slag.
Met zorg schoonmaken en onderhouden wordt vaak over het hoofd gezien. Een onderhoudsplan is deel van de oplossing, maar hoe pakt u dat nu precies aan?
In deze cursus leert u hoe u een risicoanalyse uitwerkt, wat de inhoud is van een calamiteitenplan, en hoe u het gebouw best beveiligt tegen brand, diefstal en andere risico’s.
Bent u op zoek naar een goede basiskennis over het behoud en beheer van gemengde erfgoedcollecties? Schrijf u dan in voor deze driedaagse basiscursus.
Vier events boordevol inspiratie & ontmoeting.
Hoe werkt ons koloniaal en slavernijverleden door in de AV-archieven van nu? Hoe zijn wij hiermee bezig? En hoe verbeeld je verhalen die je niet terugvindt in de archieven?
Van 7 tot 10 juni 2023 vindt het 16e internationale SIEF-congres plaats in Brno, de op een na grootste stad van Tsjechië.
De selectie bestaat uit: een cv-screening op 13 juni 2023 een verkennend gesprek in de week van 19 juni 2023 (onder voorbehoud) een assessment tussen 28 juni en 14 juli 2023 (onder voorbehoud) een sollicitatiegesprek met ervoor een thuisopdracht, het gesprek is op 27 juli 2023 (onder voorbehoud)...
Hoe kunt u erfgoedgemeenschappen ondersteunen om met verschillen om te gaan? Hoe blijft u overeind als er grote spanningen zijn? Tijdens een masterclass van twee dagen leert Silvia Prins u de kneepjes van het facilitatorvak.