Hoe kunt u erfgoedobjecten correct bewaren, verpakken en transporteren? Na afloop van deze workshop kunt u zelf aan de slag.
Met zorg schoonmaken en onderhouden wordt vaak over het hoofd gezien. Een onderhoudsplan is deel van de oplossing, maar hoe pakt u dat nu precies aan?
In deze cursus leert u hoe u een risicoanalyse uitwerkt, wat de inhoud is van een calamiteitenplan, en hoe u het gebouw best beveiligt tegen brand, diefstal en andere risico’s.
Bent u op zoek naar een goede basiskennis over het behoud en beheer van gemengde erfgoedcollecties? Schrijf u dan in voor deze driedaagse basiscursus.
Vier events boordevol inspiratie & ontmoeting.
Van 7 tot 10 juni 2023 vindt het 16e internationale SIEF-congres plaats in Brno, de op een na grootste stad van Tsjechië.
De selectie bestaat uit: een cv-screening op 13 juni 2023 een verkennend gesprek in de week van 19 juni 2023 (onder voorbehoud) een assessment tussen 28 juni en 14 juli 2023 (onder voorbehoud) een sollicitatiegesprek met ervoor een thuisopdracht, het gesprek is op 27 juli 2023 (onder voorbehoud)...
Hoe kunt u erfgoedgemeenschappen ondersteunen om met verschillen om te gaan? Hoe blijft u overeind als er grote spanningen zijn? Tijdens een masterclass van twee dagen leert Silvia Prins u de kneepjes van het facilitatorvak.
De studiedag Erfgoed & privacy van zorg en welzijn probeert meer duidelijkheid te bieden over het potentieel en de uitdagingen van zorg- en welzijnserfgoed voor zorg, erfgoed en onderzoek met privacy en ethiek als rode draad.
De laureaat moet op de datum van indiensttreding volgende voorwaarden vervullen: Belg zijn of burger van een staat die deel uitmaakt van de Europese Economische Ruimte of de Zwitserse Confederatie; de burgerlijke en politieke rechten genieten; aan de dienstplichtwetten voldaan hebben; een gedrag...