We hebben nood aan nieuwe narratieven. Verhalen hebben de kracht om mensen mee te nemen en te doen dromen. Zo krijgen we de duurzaamheidswaarden in het hart en hoofd van de samenleving.
Maud Ehrmann (École Polytechnique Fédérale in Lausanne) heeft het over de uitdagingen voor de betrouwbare semantische indexering van historische kranten.
Kaspar Beelen (Alan Turing Institute) introduceert de 'Environmental Scan’ als methode om verborgen vooroordelen in gedigitaliseerde krantencollecties te onderzoeken.
Guillaume Bernard (La Rochelle Université) legt uit hoe algoritmen, datasets en analyses onderzoekers helpen om gedigitaliseerde oude krantenverzamelingen te doorzoeken.
Uw computer op een snelle manier beheren en repetitieve taken automatiseren? Dat kan met de command line.
Klimaatverandering: de impact op de planeet valt niet te ontkennen. Ook voor de (internationale) erfgoedsector brengt dit grote uitdagingen met zich mee. De Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed Nederland, het KIK en FARO sloegen eind december alvast de handen in elkaar. Deze 'Klimaatverklaring
De webarchiveringsconferentie van het International Internet Preservation Consortium (IIPC) wordt dit jaar gehouden in Hilversum, bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid (B&G).
Op dinsdag 23 mei nodigt Werkplaats immaterieel erfgoed u uit op een dag vol inspiratie over digitale ontwikkelingen in het immaterieel-erfgoedlandschap die raken aan het werk van collectiebeheerders.
Worstelt u met de implementatie van opendatadoelstellingen? Of wil u uw vaardigheden hierrond bijspijkeren? Dit voorjaar vindt de zesde editie van het meemoo-bootcamp open culturele data plaats.
In deze workshop ontdekt u hoe u erfgoedspelen kunt maken met de ErfgoedApp. We starten met het verkennen van enkele spelmethodes. Vervolgens gaan we zelf aan de slag.