Hoe kunt u erfgoedgemeenschappen ondersteunen om met verschillen om te gaan? Hoe blijft u overeind als er grote spanningen zijn? Tijdens een masterclass van twee dagen leert Silvia Prins u de kneepjes van het facilitatorvak.
Is uw organisatie al bezig met persistente identificatie en persistente URI's? Of wil u er als cultuureel-erfgoedinstelling mee aan de slag, maar weet u niet hoe? Dan is deze studiedag iets voor u.
In deze workshop ontdekt u hoe u erfgoedspelen kunt maken met de ErfgoedApp. We starten met het verkennen van enkele spelmethodes. Vervolgens gaan we zelf aan de slag.
Wilt u zich graag nog verdiepen in hoe u best omgaat met uw huidige gidsenploeg? Volg dan de workshops Kwaliteit in gidsenwerking.
Tijdens deze masterclass verdiept u zich in enkele thema’s in verband met mindfulness en musea: jongeren, zorgprofessionals, de rol van muziek bij mindfulness en trauma- en neurosensitieve mindfulness in het museum.
Tijdens deze vorming maakt u kennis met de inhoud van mindfulness en de verschillen met andere methodieken, zoals visual thinking strategies. U gaat ook zelf aan de slag met oefeningen, onder begeleiding.
Maud Ehrmann (École Polytechnique Fédérale in Lausanne) heeft het over de uitdagingen voor de betrouwbare semantische indexering van historische kranten.
In 2023 en 2024 organiseert Museum Dr. Guislain met verschillende partners een reeks van internationale vormingsmomenten in drie Europese steden met een rijk textielerfgoed: Gent, Leeds en Tilburg.
Gidst u laaggeschoolde of analfabete groepen? Wil u graag weten hoe u met deze doelgroepen kunt werken? Dan is deze workshop iets voor u.
Dit verslag van het FARO-webinar op 21 september 2021, geeft een blik op drie praktijken van live digitaal gidsen: Caroline Daemen en Tamara Ingels (Argus): zij verzorgen digitale activiteiten voor blinde en slechtziende personen en ook ziende deelnemers, en zij werken onder meer aan de hand van