Deze gids adviseert en ondersteunt musea bij het maken van beslissingen om objecten uit hun collectie te ontzamelen. De richtlijnen zijn bedoeld om ervoor te zorgen dat elke ontzameling voordeel biedt voor zowel de musea, hun collecties als de stakeholders.
Na een succesvolle samenkomst in de Openbare Bibliotheek Brugge in juni is de collegagroep Handschriften van de Vlaamse Erfgoedbibliotheken binnenkort te gast in de KBR te Brussel.
Op vrijdag 27 oktober komt de collegagroep Oude Drukken samen in Antwerpen. Met deze bijeenkomst wil de Vlaamse Erfgoedbibliotheken een informeel en praktijkgericht platform aanbieden voor professionals uit het werkveld.
Voor het eerst organiseert het Netwerk Cowaarderen fysieke bijeenkomsten. De spits wordt afgebeten in Den Haag (NL); de volgende bijeenkomst vindt begin 2024 in Vlaanderen plaats.
Hebt u een passie voor taal en (volks)verhalen, haalt u veel plezier uit het herwerken van teksten en gaat u graag op zoek naar die fijne balans tussen creativiteit en helderheid? Dan is deze workshopreeks iets voor u!
Wat is archief en hoe doet u dat: goed voor uw archief zorgen? Het AMVB snelt de Brusselse kunstensector op 18 en 25 oktober 2023 te hulp met twee gratis vormingen archiefbeheer.
Tijdens deze opleiding krijgt u de belangrijkste inzichten aangereikt die niet alleen de voordelen van marketing voor de cultuur-, social-profit- of non-profitsector aantonen, maar ook hands-on aanbevelingen die meteen te implementeren zijn.
Dit is de eerste van vijf sessies in het Lerend netwerk duurzamer collectiebeheer. Deelname aan deze sessie is meteen ook uw toegangsticket voor het gehele Lerend netwerk, dat loopt tot juni 2024.
Zoals het ondertussen traditie is organiseert de FAAD ook dit jaar Bij de archivaris op schoot. Daarom nodigt het FAAD u graag uit om een bezoek te brengen aan het archief van de Europese Commissie.
Ontdek hoe u schrijft voor uw doelgroep (niet voor uzelf of voor uw baas). U gaat met massa’s tips en inzicht naar huis.