Beheert u een digitale collectie, maar kunt u wel wat tips gebruiken om uw werking te ondersteunen? Op 18 oktober 2022 doet meemoo opnieuw nuttige tools uit de doeken die u hierbij kunnen helpen.
Op 24 november 2022 organiseert de Stichting Academisch Erfgoed haar jaarlijkse Dijksterhuislezing, dit keer in samenwerking met het Allard Pierson. Het thema van de middag is 'kennisproductie in koloniale context'.
Hoe toont u IIIF-beelden en -manifesten in een enkele viewer interface? Op deze IIIF-Friday komt u er meer over te weten.
Tijdens dit digitale gespreksmoment gaat Histories in op algemene principes rond temperatuur, luchtvochtigheid, schimmelvorming en andere factoren die de collectie mogelijk bedreigen.
Op vrijdag 18 november 2022 vindt het Taal-en-Tongval-colloquium plaats. Het thema is ‘Micro- en macrovariatie: Verschillende visies in onderzoek naar taalvariatie en taalverandering’. Het colloquium verwelkomt Adrian Leemann (University of Bern) en Yosiane White (University College Utrecht) als...
Naamkundigen in Nederland en Vlaanderen worden uitgenodigd om elkaar te ontmoeten en lezingen bij te wonen die de veelzijdigheid van het vakgebied weerspiegelen. Wees van harte welkom op het Meertens Instituut in Amsterdam.
In november start CVO Groeipunt met een eerste module in de nieuwe opleiding Art handler: 'Inleiding art handling'. De module loopt van 10 november 2022 tot 19 januari 2023.
Een religieuze erfgoedcollectie waarderen, hoe gaat dat in zijn werk? Wat is de moeite waard om te bewaren? Is dit schilderij of beeld wel waardevol genoeg om het te laten restaureren? Kunnen niet meer gebruikte kerkelijke gewaden nog ergens dienst doen? Om uw eigen erfgoedcollectie goed te borgen...
Een religieuze erfgoedcollectie inventariseren, hoe gaat dat in zijn werk? Deze vorming biedt een leidraad voor wie een inventarisatie in een kerk of klooster wil coördineren.
Deze cursus biedt een dagvullend programma met tal van praktische tips om in uw kerk van start gaan met het opstellen van een erfgoedinventaris.