Op het Groot Onderhoud dagen we u − zoals u van ons gewend bent − graag uit. In de sessie 'Artificiële intelligentie en cultureel-erfgoedorganisaties: wat brengt de toekomst?' vragen we ons af wie bepaalt wat AI weet.
Podcasts zijn booming business, ook in de cultureel-erfgoedsector. Zo lanceerde meemoo de vierdelige podcastreeks 'Tot in detail'. Een mooie introductie tot de digitalisering van glasplaten, kranten en topstukken, en wat artificiële intelligentie daarbij vermag.
Smeedt u plannen met leerkrachten en leerlingen voor een digitaal, Europees en erfgoedrijk project? Schrijf u dan in voor het webinar dat FARO en eTwinning organiseren op 15 mei.
De Unesco-trefdag is dé jaarlijkse ontmoetingsdag in Vlaanderen voor iedereen met interesse en inzet voor Unesco en alle Unesco-conventies, -programma's en -activiteiten.
Het archief kan nu meer en sneller scannen. Bovendien kan het ook oudere, kwetsbare boeken digitaliseren.
meemoo praat u graag bij over de Vlaamse erfgoeddatabank en nodigt u als gebruiker van de huidige erfgoeddatabanken, als ondersteunende organisatie of als geïnteresseerde daarom van harte uit voor een online infosessie.
In CoDE-x kunt u onderzoeksdatasets registreren en doorzoeken. De databank brengt uw eigen werk of dat van uw vereniging in kaart. Met CoDE-x wil Histories een oplossing bieden om de onderzoeksgegevens van erfgoedvrijwilligers, die niet in andere databanken kunnen worden opgenomen, te ontsluiten...
Een gloednieuw kader voor cultuur- en kunsteducatie - dat is de uitkomst van de UNESCO wereldconferentie in februari 2024. Maar wat staat er in dat kader? En wat betekent dit voor het beleid en de praktijk hier in België?
Erfgoeddag, op zondag 21 april, staat dit jaar in het teken van ‘Thuis’. Maar wat maakt van jouw huis een thuis? We stuurden reporter Kamiel De Bruyne op pad met deze vraag.
De NEMO-werkgroep LEM - the Learning Museum verzamelt feedback in een enquête met acht vragen ter voorbereiding van een rapport over diversiteit en inclusie in musea. Deadline is al op 19 april!