In deze cursus museologie staan we stil bij de betekenis en het belang van de ‘museologie’ of ‘museum studies’ als vakgebied. De nadruk ligt op de vraag welke rol musea in de samenleving kunnen hebben.
When, where and how should citizens get involved in heritage-related matters? Seize the opportunity to learn from examples from all across Europe and discuss with colleagues the opportunities and challenges of heritage participation.
FARO startte in het voorjaar van 2019 een collegagroep voor erfgoed- en cultuurprofessionals die een aanvraag voor een cultureel-erfgoedconvenant voorbereiden. Deze vijfde (en laatste) bijeenkomst is opgevat als een interactieve cursus over de opmaak van een meerjarenbegroting.
Een boeiende spreker trakteert u op een inspirerende lezing over kunst. Mooier kan een zondag niet starten.
The much positive feedback we received after the international conference Participation in cultural heritage for mental health recovery on 29 and 30 November 2018 in Ghent has encouraged us to organise a new edition in 2020. FARO, Museum Dr. Guislain and Iedereen Leest are teaming up again to...
Toerisme Vlaanderen ondersteunt musea en attracties om hun kwaliteit en gastbeleving op alle vlakken te verbeteren. Daarom organiseren ze het gratis inspiratie-event 'Door de bril van de bezoeker'.
Deze studie- en ontmoetingsdag is een dag voor iedereen die geïnteresseerd is in de geschiedenis en het erfgoed van protestants-evangelische geloofsgemeenschappen in Vlaanderen en België.
Als archiefmedewerker moet u ervoor zorgen dat het archief van uw bestuur in een goede, geordende en toegankelijke staat is. Maar hoe organiseert u dat informatiebeheer op een efficiënte manier? U krijgt het antwoord tijdens deze basisopleiding.
Op dinsdag 8 oktober bundelen verschillende koepelorganisaties uit de erfgoedsector hun krachten voor een info- en ontmoetingsdag tussen professionals en vrijwilligers uit de Limburgse erfgoedsector.
What is the importance of craftsmanship, of embodied knowledge, in a time where we need to transition to a circular economy?