Op dinsdag 16 mei vindt in het Mechelse conferentiecentrum Lamot het Groot Onderhoud - de klimaateditie plaats. Ook u mag niet ontbreken: schrijf nu in.
Werkt u als erfgoedmedewerker in een archief, erfgoedbibliotheek of museum en hebt u interesse in het waarderen van archiefmateriaal? Laat u op 27 april inspireren!
Op woensdag 8 maart, Internationale Vrouwendag, stond in Ieper de studiedag 'Does sex matter?' op het programma, over vrouwelijke kunstenaars en genderdiversiteit in musea en de kunstwereld. Leest u even mee?
U diende een activiteit in voor Erfgoeddag en bent intussen volop in de weer met de concrete uitwerking ervan. Dacht u daarbij ook al aan de verzekering van uw vrijwillige medewerkers?
Begin deze week lanceerde de Nederlandse Museumvereniging de nieuwe LAMO, voluit de Leidraad voor het Afstoten van Museale Objecten.
Zitten er in uw collectie textielhandboeken, stalenboeken, handwerktijdschriften, archieven van textielbedrijven, etc? Vul de bevraging in voor 14 april en help mee om dit erfgoed in kaart te brengen!
Je stuurt ten laatste op 31/03/2023 een CV en motivatiebrief naar cornelis.vanistendael@sportimonium.be De sollicitatieprocedure omvat drie stappen: Na selectie op basis van CV en motivatiebrief krijg je een opdracht om voor te bereiden tegen het sollicitatiegesprek Tijdens het sollicitatiegesprek...
Op 8 maart vieren we Internationale Vrouwendag, een dag in het teken van de strijd voor gelijkwaardigheid. FARO-medewerkers laten hun licht schijnen over personen die het verschil maken.
Er beweegt heel wat rond het medisch erfgoed in Vlaanderen en Brussel. Op donderdag 30 maart organiseren ETWIE en ErfgoedLab Antwerpen (in samenwerking met UAntwerpen) daarom een studiedag.
Hoe kan cultureel erfgoed meer inclusief worden in een samenleving die zich kenmerkt door een complexe superdiversiteit? En welk verschil kunnen erfgoedwerkers hierbij maken? Een studiedag op 27 maart helpt u op weg.