Tijdens deze studiedag leert u hoe u een win kunt creëren voor de vrijwilliger, de organisatie, het vrijwilligerswerk en de samenleving. Hoe ruimt u obstakels uit de weg en springt u met z’n allen over de hindernissen?
Het is niet eenvoudig om nieuwe vrijwilligers te vinden. Jonge vrijwilligers aantrekken lijkt nog moeilijker. En als u dan die witte raaf gevonden hebt, hoe houdt u die dan aan boord?
Doet u iets om de vrijwilligers die aan de slag zijn in uw museum, archief, erfgoedcel, erfgoedbibliotheek … te bedanken? Laat het weten en deel het op 5 december.
Een gloednieuw dossier op de Erfgoedwijzer helpt u op weg om het vrijwilligersbeleid in uw erfgoedorganisatie vorm te geven. U vindt er methodieken, tips en praktijkvoorbeelden op maat van de cultureel-erfgoedsector.
Op zoek naar middelen voor uw kleinschalig erfgoedproject? Dan zet de vorming ‘Erfgoedcrowdfunding’ u alvast op de sporen.
Met het Verenigingsloket wil de Vlaamse overheid de dienstverlening van verschillende overheden aan verenigingen makkelijker laten verlopen. Om dat te verwezenlijken vroeg zij input van zowel verenigingen als overheden.
Voor de vijfde editie van de ’Prijs voor het Vrijwilligerswerk’ heeft de jury tien genomineerden gekozen. Met deze prijs willen de Verenigde Verenigingen en de Vlaamse Gemeenschap het vrijwilligerswerk in de kijker zetten en erkennen. Ook Jongbloed!, de jongerencrew van het KMSKA, prijkt tussen de...
Anita Caals, FARO-stafmedewerker organisatieontwikkeling en kwaliteitszorg, gaat na de zomer met welverdiend pensioen. Als afscheidsgeschenk aan de erfgoedsector heeft ze haar expertise op het vlak van interne kwaliteitszorg te boek gesteld in CERIZE. Voor een b(l)oeiend museum. Op woensdag 15 mei a...
De collegagroep 'Leren in de erfgoedsector' brengt vormingsaanbieders samen en laat hen expertise uitwisselen over leren en vorming. Het voorbije jaar kwam de groep vier keer samen. Vanaf mei zetten we dit interessante traject voort.
Vrijwilligerswerk is superbelangrijk, ook in de erfgoedsector. Hoog tijd dus om uw vrijwilligers op een voetstuk te plaatsen! Daarom lanceert de Vlaamse Gemeenschap in samenwerking met de Verenigde Verenigingen voor de vijfde keer op rij de Prijs voor het Vrijwilligerswerk. De Prijs is een erkenning...