Hoe gaan kunstenaars en kunstenorganisaties om met hun archieven, collecties en praktijken? Ontdek welke Nederlandse en Vlaamse initiatieven hierop inzoomen dit najaar.
Dinsdag 5 september belooft een bruisende dosis inspiratie te brengen: schrijf u nog snel in voor de inspiratiedag over podiumtechnisch erfgoed in de Stadsschouwburg van Brugge.
Het CHARTER-project bestudeerde hoe de Zweden de kennis van ambachtelijke technieken doorgeven en blijven innoveren.
Tijdens dit eerste CHARTER-symposium in Nederland gaan we in gesprek over de toekomst van cultureel erfgoed, de rol die onderwijs daarin speelt en de aansluiting daarvan op de erfgoedsector.
Van 25 tot 27 oktober 2023 vindt Europa's grootste conferentie over wetenschapseducatie en kinderen in musea plaats in Bern, Zwiterland.
Het CHARTER-project schoot in januari 2021 uit de startblokken. Waar staan we nu, twee en een half jaar later? Een korte update en een filmpje.
Door het aanbod te delen wil CHARTER studenten, docenten vormingswerkers en het bredere publiek informeren en inspireren om vorming te organiseren en te volgen.
Het CHARTER-project, waaraan ook FARO participeert, formuleert een reeks aanbevelingen om ook informeel verworven kennis en kunde te valideren.
Hoe zorgt u ervoor dat uw organisatie de culturele diversiteit in de samenleving (meer) weerspiegelt? FARO-collega Elien trok naar Duitsland en sprak daar met verschillende organisaties, die precies rond deze vraag werken.
Op donderdag 24 en vrijdag 25 november 2022 is het Gentse Museum Dr. Guislain gastheer voor de Internationale Conferentie 'Culture & Mental Health'. Met op het menu ook een flinke portie erfgoed.