Het is een uitdagend jaar voor de cultuursector. We nodigen u uit om mee te denken over de toekomst van onze sector. Daarom organiseren we op 2, 3 en 4 december 'De Zaak Cultuur', een reeks van drie online sessies.
Precies 75 jaar na het einde van de Tweede Wereldoorlog vertellen twaalf getuigen in 'Kinderen van de Holocaust' op Canvas over de gruwel van de Holocaust en hoe die ook bij de volgende generatie diepe wonden heeft geslagen.
Zou het geen mooi onderwerp zijn voor een masterscriptie of zelfs een doctoraatsonderzoek? Hoe en de manier waarop strips in musea en tentoonstellingen zijn terechtgekomen, en gebruikt, voorgesteld en geduid worden?
Vorig weekend opende in Gent de grote, langverwachte tentoonstelling 'Van Eyck. Een optische illusie'. Naar aanleiding daarvan presenteert Canvas nu een triptiek rond de restauratie van Van Eycks bekendste werk.
U kon er de voorbije dagen niet omheen in de media. Het is deze week exact 75 jaar geleden dat het concentratiekamp Auschwitz werd bevrijd. Naar aanleiding van deze verjaardag verschenen verschillende nieuwe publicaties. We pikken er één voor u uit.
Een opleiding waarin professionals die werken met kinderen en jongeren leren hoe ze mediawijsheid kunnen integreren in hun eigen praktijk en organisatie, dat is Mediacoach. Samen met initiatiefnemer Mediawijs ontwikkelde FARO de aangepaste opleiding Mediacoach Erfgoed.
Afgelopen zondag sloot de 64e editie van Brafa de deuren. Opvallend zijn de hoge prijzen die het striperfgoed haalt. Zo werd de covertekening van Suske en Wiske-album ‘Het Spaanse Spook’ verkocht voor 450.000 euro.
Vraag: wat is het verband tussen de opening van een nieuwe stripgalerij in Elsene en de overzichtstentoonstelling over stripheld ‘Alex’ in het Art & History Museum in het Jubelpark?
Op 18 september organiseren we samen met verschillende partners een werksessie over de gebreken van het huidig financieel systeem, om vervolgens op zoek te gaan naar alternatieve handelswijzen. Vertrekpunt is onze specifieke rol als culturele actoren.
‘Pasteykens’, ‘toerten’ en ‘potagie’ zijn de blikvangers in de 17e-eeuwse keuken. Deze en andere bereidingen zijn in een hedendaagse vorm terug te vinden in de nieuwe culinaire inspiratiegids 'Barok koken met een twist'.