Het is een uitdagend jaar voor de cultuursector. We nodigen u uit om mee te denken over de toekomst van onze sector. Daarom organiseren we op 2, 3 en 4 december 'De Zaak Cultuur', een reeks van drie online sessies.
Nu Erfgoeddag een jaar is uitgesteld, blikken we een laatste keer vooruit naar 2021. Deze keer laten we Hilde Cuyt aan het woord, coördinator Erfgoedcel CO7. Zij brengt u inspiratie uit de West-Vlaamse heuvels. Leest u mee?
Precies 75 jaar na het einde van de Tweede Wereldoorlog vertellen twaalf getuigen in 'Kinderen van de Holocaust' op Canvas over de gruwel van de Holocaust en hoe die ook bij de volgende generatie diepe wonden heeft geslagen.
Zou het geen mooi onderwerp zijn voor een masterscriptie of zelfs een doctoraatsonderzoek? Hoe en de manier waarop strips in musea en tentoonstellingen zijn terechtgekomen, en gebruikt, voorgesteld en geduid worden?
publiq lanceerde eind januari een nieuwe publicatie over verschillende aspecten uit de geschiedenis van kunst- en cultuureducatie, bekeken vanuit diverse perspectieven.
Tijdens een studiedag op 16 mei deelden drie pilootsites hun ervaringen met het project 'Familievriendelijk erfgoed'. Een publicatie bundelt hun getuigenissen en wijst u de weg naar praktische tips & tricks.
Een opleiding waarin professionals die werken met kinderen en jongeren leren hoe ze mediawijsheid kunnen integreren in hun eigen praktijk en organisatie, dat is Mediacoach. Samen met initiatiefnemer Mediawijs ontwikkelde FARO de aangepaste opleiding Mediacoach Erfgoed.
Afgelopen zondag sloot de 64e editie van Brafa de deuren. Opvallend zijn de hoge prijzen die het striperfgoed haalt. Zo werd de covertekening van Suske en Wiske-album ‘Het Spaanse Spook’ verkocht voor 450.000 euro.
Op 18 september organiseren we samen met verschillende partners een werksessie over de gebreken van het huidig financieel systeem, om vervolgens op zoek te gaan naar alternatieve handelswijzen. Vertrekpunt is onze specifieke rol als culturele actoren.
‘Pasteykens’, ‘toerten’ en ‘potagie’ zijn de blikvangers in de 17e-eeuwse keuken. Deze en andere bereidingen zijn in een hedendaagse vorm terug te vinden in de nieuwe culinaire inspiratiegids 'Barok koken met een twist'.