Cultuurzaam.be is een toolkit die het energieverbruik en de CO2-uitstoot van organisaties en vakmensen uit de cultuur-, jeugd- en mediasector systematisch kan verlagen.Naar aanleiding van de Vlaamse Klimaat- en Energietop gaf Minister Sven Gatz Pulse Transitienetwerk Cultuur de opdracht een digitale...
Creative Europe Desk Vlaanderen heeft een gloednieuwe website waarop het alle informatie over het Creative Europe programma bundelt. De nieuwe URL voegt de drie onderdelen van het Creative Europe programma samen in één uitgebreide en gebruiksvriendelijke site. Daarmee komen de aparte websites van de...
Etienne Vankeirsbilck, sinds 1995 mede-organisator van het Shanghai Baoshan International Folk Art Festival, heeft de Silver Magnolia Award ontvangen. Die onderscheiding wordt toegekend aan buitenlanders die een uitzonderlijke bijdrage leverden aan de ontwikkeling van Shanghai.Midden jaren 90 was...
Deze Expert Class richt zich tot professionals in de cultuursector. De Expert Class is een realisatie van Brugge Business School (BBS) en is tot stand gekomen in nauw overleg met het culturele werkveld.Het programma biedt u een inleiding in verschillende aspecten van (zakelijk) management voor...
Op woensdag 20 november werd officieel de aftrap gegeven voor Grandma's Design, een Europees project dat culinair (bak)erfgoed verbindt met food design.‘Grandma’s Design. Revisiting Europe’s baking heritage’ werd uitgewerkt door projectleider Vol-au-vent, ook organisator van de Week van de Smaak (15...

Het Bilsen Fonds voor Cultuurmanagement van de Universiteit Antwerpen reikt opnieuw een prijs uit voor een ongepubliceerde studie over het cultuurmanagement in Vlaanderen en/of Nederland. Het wil daarmee de reflectie over en de kwaliteit van het management in de sector van kunst en cultuur...

Het prof. R. Bilsen Fonds voor Cultuurmanagement van de Universiteit Antwerpen reikt ook dit jaar opnieuw een prijs uit voor een ongepubliceerde studie over het cultuurmanagement in Vlaanderen en/of Nederland. Het wil daarmee de reflectie over en de kwaliteit van het management in de sector van...