Wie zich wil verdiepen in de inhoud, werking, geschiedenis en toekomstperspectieven van de cultureel-erfgoedsector beschikt over heel wat instrumenten. Een wat onderbelicht aspect zijn de erfgoedtijdschriften. We stellen ze kort aan u voor.
Kent u Oehoe al? Oehoe is de nieuwe mascotte van de ErfgoedApp en werd speciaal ontwikkeld voor kinderen van 6 tot 11 jaar. De avontuurlijke uil nodigt kinderen en families uit om samen met hem op pad te gaan.
Het CHARTER-project, waaraan ook FARO participeert, formuleert een reeks aanbevelingen om ook informeel verworven kennis en kunde te valideren.
De vierde studiedag in de reeks 'Erfgoed en de vier elementen' op 14 maart focust op Vuur. Een mooie gelegenheid om uw kennis over brandpreventie bij te spijkeren, maar ook de acties tijdens en na de brand komen aan bod.
De update van de ErfgoedApp bevat enkele verbeteringen en nieuwigheden die we in nauw overleg met onze creatieve community van makers realiseerden. In deze blog leest u welke en ontdekt u welke plannen we voor 2023 in petto hebben.
Het beeld van Onze-Lieve-Vrouw van de Zieken in Doornik heeft de hoofdprijs weggekaapt bij de prestigieuze Erfgoed Challenge van 2022. Het is de tweede keer dat het Koninklijk Instituut voor het Kunstpatrimonium de prijs uitreikt.
Op zoek naar inspiratie om het op Erfgoeddag of tijdens Erfgoedweek eens anders aan te pakken? Een handige toolkit zet u op weg bij het ontwikkelen van een heus Erfgoedspel.
Heeft u uw activiteit(en) voor de Erfgoedweek nog niet aangemeld? Doe het zo snel mogelijk, want leerkrachten werken momenteel volop aan hun plannen voor 2023. En die boot wil u niet missen, toch?
De Belgische Beroepsvereniging voor Conservators-Restaurateurs doet een oproep aan professionals om papers in te dienen voor haar twaalfde colloquium, dat plaatsvindt op 16 en 17 november 2023 in Brussel.
Erfgoed zuidwest organiseert op 24 en 25 februari in Kortrijk 'Bandwerk', een brainstormmarathon voor studenten over museale publiekswerking.