Je thuis voelen is een cruciale menselijke behoefte, verbonden met een gevoel van betekenis en identiteit. Erfgoeddag toont dat 'thuis' niet alleen een fysieke plek is, maar ook een gevoel van verbondenheid.
De derde editie van de Erfgoedweken is gestart. FARO wenst alle Erfgoedklasbakken en viparrangementbegeleiders veel fijne en succesvolle ervaringen toe. We nodigen u ook graag uit voor een digitale intervisie op 8 mei om samen terug te blikken.
Op 27 maart kwam de collegagroep 'Digitale collectieregistratie' samen om ervaringen te delen en voorstellen uit te wisselen. De presentaties zijn nu beschikbaar.
Groepen, individuen en gemeenschappen laten wegen op de keuzes die u over erfgoed maakt: dat is cowaarderen. Maar hoe luistert u nu echt naar de verschillende meningen en stemmen? U ontdekt het op 31 mei.
Erfgoeddag alleen voor de oudere generaties? Think again! Ook voor jongeren valt er meer te beleven dan u denkt. Veel jongerenverenigingen organiseren activiteiten die zullen verrassen. Dus waarom niet een dagje uit met vrienden?
Vertragen, verstillen, verdiepen: dat is wat musea wereldwijd hun bezoekers aanbieden tijdens Slow Art Day. In ons land kunt u bewust vertragen bij musea in onder andere Antwerpen, Gent en Brussel.
Zin om een project op te starten waarin de participatie van ouderen cruciaal is? Dien dan nu een projectvoorstel in bij de Koning Boudewijnstichting.
Stap binnen in het betoverende verleden van het Merghelynck Museum, waar geschiedenis tot leven komt en waar jongeren een sprankelende nieuwe dimensie toevoegen aan de beleving op Erfgoeddag!
Op 27 februari 2024 organiseerden FARO, FOMU en Expertisecentrum Onderwijs en Leren (Thomas More) een vorming over wijze lessen voor effectieve didactiek. Enkele inzichten en tools op een rijtje.
Zal technologie de wereld redden? Wie over de toekomst nadenkt, kan niet voorbij aan ‘technologie’ en de vragen die ze oproept. Precies daarover gaat de tweede keynote van het Groot Onderhoud.