Wil u graag een project realiseren met een partner uit de Duitstalige Gemeenschap waarbij digitalisering, digitale creatie en beleving centraal staan? Dien dan uiterlijk op 3 mei 2024 een projectvoorstel in.
Een aantal Gentse musea bundelden de krachten en organiseerden onlangs een TOP-dag voor gidsen in MSK Gent. Ook FARO nam een sessie in handen, en zorgde voor een round-up van de dag.
De verkiezingskoorts stijgt. Met het oog op de verkiezingen in juni zijn al verschillende memoranda en inspiratieteksten gepubliceerd. We zetten opnieuw de oogst van de voorbije weken voor u op een rijtje.
De 17e-eeuwse Franse filosoof Nicolas Boileau wist het al: 'Du choc des idéés jaillit la lumière'. Om de drie maanden krijgt u een shot ideeën via faro, het tijdschrift van FARO.
De Vlaamse minister van Cultuur lanceert voor de achtste keer de subsidieoproep innovatieve partnerprojecten. Daarmee kunnen culturele organisaties een samenwerking aangaan met partners uit andere sectoren.
In het septembernummer van faro | tijdschrift over cultureel erfgoed willen we u een breed spectrum bieden van voorbeelden en praktijken van jongeren en/in erfgoed(werk). En dat graag samen met u. Schrijft u mee?
U bent ErfgoedApp-tourmaker en wil uw tour nog beter promoten? Dan biedt FARO u de mogelijkheid om een folder te maken en te laten drukken via een groepsaankoop.
Meer dan een miljoen luisteraars: faut le faire. En misschien al helemaal voor een podcast over het migratieverleden van een Nederlands-Italiaanse familie. Als u nog op zoek bent naar inspiratie voor Erfgoeddag over ‘Thuis’, weet u wat beluisterd.
Oehoe, de mascotte van ErfgoedApp, nodigt kinderen en families uit om samen op pad te gaan. Laat u Oehoe ook graag op avontuur gaan in uw erfgoedorganisatie? Maak dan nu een Oehoe-tour aan en ontvang een gratis startpakket!
Wil u graag een project realiseren samen met een partner uit de Franse Gemeenschap? Dien dan voor 2 april 2024 een projectvoorstel in.