Als ‘onderzoeken’ en ‘participeren’ samenkomen, spreken we over 'burgerwetenschap'. En laat dat nu net het onderwerp zijn van een netwerkdag, op 12 september 2024 in Lamot Mechelen.
23 april is het Wereldboekendag, dé dag bij uitstek om Vlaanderenleestdag te organiseren. En dat leesplezier voor iedereen is weggelegd, bewijst de verhalenbundel 'Verhalen om samen te lezen'.
De erfgoedbibliotheek heeft vier nieuwe middeleeuwse handschriften, waarvan twee door vrouwen geschreven. De bibliotheek wil de rol van vrouwen in de handschriftproductie verder in kaart brengen.
Met 'De toekomst van het verleden' schreef Thijs Weststeijn een actuele wake-upcall: het wassende water zet ook voor het erfgoed heel wat op het spel. Tijd voor een interview en een debat.
Waterbeheer is belangrijk om overstromingen en droogte aan te pakken: risico's die ook ons erfgoed bedreigen. Graag sommen we de bestaande tools nog eens voor u op.
Interesse om via het Cultureelerfgoeddecreet een kwaliteitslabel aan te vragen bij het Departement CJM? Neem deel aan het begeleidingstraject dat FARO dit voorjaar opstart.
De komende drie jaar worden 100.000 boeken vrij toegankelijk gemaakt via Google Books en via BELGICA, de digitale bibliotheek van KBR.
Samenlevingsdienst, een initiatief dat zich in België inzet voor jongeren, zoekt gastorganisaties waar jongeren gedurende zes maanden vrijwilligerswerk kunnen doen.
8 maart is Internationale Vrouwendag, al meer dan 100 jaar lang (ja hoor, al sinds 1911!). Ook in de erfgoedsector wordt hier uitgebreid aandacht aan besteed. Ook FARO nam deel aan enkele initiatieven. We blikken even terug.
De toekomst van het cultureel erfgoed en het erfgoedwerk: daarover willen we het met u hebben op het Groot Onderhoud, op 30 mei in Hasselt. De gevierde filosofe en schrijfster Joke Hermsen is de eerste bevestigde keynotespreekster.